Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffet Atomic-sjef tror Aksels nye avtale er verdt 16 mill. kroner

- Head tilbød ham alle pengene i verden.

ETTERTRAKTET: OL-suksessen ga Aksel Lund Svindal gode forhandlingskort på hånda foran kontraktsmøtene med diverse skifabrikker. Til slutt vraket han Atomic til fordel for Head - som skal ha tilbudt ham over dobbelt så mye i lønn. Foto:  AFP PHOTO  DDP / MICHAEL KAPPELER
ETTERTRAKTET: OL-suksessen ga Aksel Lund Svindal gode forhandlingskort på hånda foran kontraktsmøtene med diverse skifabrikker. Til slutt vraket han Atomic til fordel for Head - som skal ha tilbudt ham over dobbelt så mye i lønn. Foto: AFP PHOTO DDP / MICHAEL KAPPELER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Med både gull, sølv og bronse i OL befestet Aksel Lund Svindal sin posisjon som en av verdens beste alpinister.

Samtidig sikret han seg gode kort på hånda i forhandlingene med diverse skifabrikker som ønsker seg nordmannen i stallen.

Hittil i karrieren har han vært lojal mot Atomic, men nå skal han ifølge TV 2 ha vraket dem og i stedet kommet til enighet med Head.

Byttet er av det lukrative slaget for 27-åringen og får utstyrsavtalene til folk som Petter Northug og Marit Bjørgen til å framstå som småtterier:

TV 2 refererer til Atomic-sjef Rudi Huber, som hevder at Head gir Svindal over 16 millioner kroner i lønn de neste to sesongene.

I tillegg kan han vente seg høyere bonusutbetalinger enn tidligere og to servicemenn som står til hans disposisjon.

- Tungt for ham å si adjø
Atomic-sjefen innser at samarbeidet med Aksel nå synger på det siste verset. Han sier kontrakten de ville tilby nordmannen var langt mer gullkantet enn den Hermann Maier hadde i sine glansdager, og at han med seier i den totale verdenscupen kunne tjent én million euro - ca. åtte millioner kroner.

Men Huber anslår at Svindal fikk dobbelt så mye i Head, og klandrer derfor ikke nordmannen for valget.

- Det var ikke på grunn av utstyret, så det var tungt for ham å si adjø. Men siden Head tilbød ham alle pengene i verden, og da forstår jeg valget hans, sier han til TV 2.

Stjernespekket
Fra før av har Head store alpinnavn som Didier Cuche, Bode Miller og Lindsay Vonn i stallen. Ingen av dem skal likevel få så godt som betalt som Aksel.

- Jeg antar at noen aldri har fått så mye penger. Det spesielle er jo her at vi nå er inne i den største økonomiske krisen siden første verdenskrig. Ingen i skibusiness tjener penger - ingen! Det som foregår her er helt motstridende mot det som skjer ellers i skiverden. Det er bra for Aksel, absolutt, og jeg er glad på hans vegne, men det er ikke bra for businessen, sier Atomic-sjef Huber til TV 2.

PS! Tidligere i dag ble det kjent at Aksel Lund Svindal mister gulltreneren sin, Marius Arnesen (38).

STJERNESPEKKET STALL: Framover kommer Svindal til å kjøre på det samme merket som blant annet Didier Cuche, Bode Miller og Lindsay Vonn. Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA
STJERNESPEKKET STALL: Framover kommer Svindal til å kjøre på det samme merket som blant annet Didier Cuche, Bode Miller og Lindsay Vonn. Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!