Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffet Bardal: - Det er kjedelig at forholdene skal være med på å ødelegge

Suverene Stock tok sitt andre gull i Sotsji.

 NOK ET GULL: Kamil Stoch gjorde som mange hadde spådd - tok gull i storbakkerennet. Det er polakkens andre gull i Sotsji. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix


 
      
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NOK ET GULL: Kamil Stoch gjorde som mange hadde spådd - tok gull i storbakkerennet. Det er polakkens andre gull i Sotsji. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Anders Bardal var en av favorittene til å kunne ta medalje i storbakken i Sotsji.

Men istedet ble det navnebror Fannemel som sto for den største norske jubelen i hoppbakken i kveld.

Anders Fannemel var beste norske etter 1. omgang, på en syvendeplass. I andre omgang klatret han opp på en 5. plass etter et hopp på 132 meter.

- Jeg er stolt over at på en dag hvor marginene åpenbart ikke er på vår side, så blir vi nummer fem, med en utøver som har veldig mange år foran seg, og som har hatt en veldig kort hoppkarriere nå.

image: Skuffet Bardal: - Det er kjedelig at forholdene skal være med på å ødelegge

- Han har verdens nest lengste skihopp, og greier å bli nummer fem i OL med deg jeg vil betegne som uflaks. Vi må ikke bli så må at vi ikke greier å glede oss over gode prestasjoner, selv om det ikke blir medalje, sier sportssjef Clas Brede Bråthen om Fannemel.

Nesten historisk gull Etter at Noriaki Kasai hoppet 133,5 meter og polske Kamil Stoch 132,5 meter i andre omgang ble det spennende om det ble gullvinneren fra normalbakken, eller den 41 år gamle japaneren, som skulle stikke av med gullet.

Polakken trakk det lengste strået, og sikret seg sitt andre gull i Sotsji. Peter Prevc tok bronsen, mens Kasai tok sølvet.

Hadde Kasai vunnet, ville han blitt den eldste vinterutøveren til å ta individuelt OL-gull - foran Ole Einar Bjørndalen.

Tungt for Bardal Håpet var på forhånd at Anders Bardal kunne følge opp bronsen fra normalbakken, og lysne opp den tunge norske dagen i Sotsji.

Men både i det første og det andre hoppet ble Bardal offer for de tunge forholdene som rådde i hoppbakken - men som ga enkelte andre svært gode forhold.

 NESTEN: Noriaki Kasai var 1,3 poeng unna å ta et historisk gull - hadde det holdt, ville 41-åringen blitt tidenes eldste til å ta individuelt vintergull. Det endte med en andreplass. Foto: AP Photo / Matthias Schrader / NTB Scanpix
NESTEN: Noriaki Kasai var 1,3 poeng unna å ta et historisk gull - hadde det holdt, ville 41-åringen blitt tidenes eldste til å ta individuelt vintergull. Det endte med en andreplass. Foto: AP Photo / Matthias Schrader / NTB Scanpix Vis mer

Bardal strakk seg til 127,5 meter i begge omgangene. Det holdt til en 16. plass til slutt.

- Det er ergelig. Jeg hadde jo en drøm om å kjempe høyere enn det jeg gjorde i dag. Det er kjedelig at forholdene skal være med på å ødelegge, men igjen, hoppinga mi var ikke perfekt, sier en skuffa Anders Bardal til Dagbladet.

- Det var vanskelige forhold det var det. Jeg skulle ha hoppa en 7-9 meter lenger, og jeg skulle vært nærmere pallen, svarer Bardal på spørsmål om hvordan det hadde gått om han hadde fått like gode forhold som Kamil Stoch & co.

Ny bakkerekord Rune Velta lå plassen foran Bardal etter 1. omgang, på en 17. plass, men etter et hopp på bare 123,5 meter i andre, falt han på resultatlisten, og endte som nummer 24.

Kveldens lengste hopp sto russiske Dimitry Vassiliev for. Han landet på hele 144,5 meter, men måtte nedi med rumpa, og fikk derfor ikke godkjent bakkerekorden.

 BESTE NORSKE: Anders Fannemel ble beste norske hopper i storbakken i kveld med sin femteplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 
      
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BESTE NORSKE: Anders Fannemel ble beste norske hopper i storbakken i kveld med sin femteplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Det gjorde derimot tyske Marinus Kraus, som landet på 140 meter. Tyskeren hoppet seg betraktelig opp fra 24. til 6. plass.

Anders Jacobsen lyktes ikke i første omgang, og måtte se 2. omgang fra sletta.

Hans hopp på 122,5 meter var ikke nok.

- Hoppingen er ikke som den bør være. Det var litt sidevind, og jeg var veldig urytmisk i første del av svevet. Jeg tror det var det hoppet jeg fikk i dag, så da får vi prøve igjen i morgen, sa Jacobsen til TV 2.

Hele Norges coronakart