Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffet Bjørndalen ba om fridag

Superveteranen trengte litt tid for seg selv etter to skuffende løp på rad.

BA OM FRIDAG: Ole Einar Bjørndalen var dårligst av de norske med en 22. plass under lørdagens VM-sprint i skiskyting i Kanthy-Mansijsk i Sibir i Russland.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
BA OM FRIDAG: Ole Einar Bjørndalen var dårligst av de norske med en 22. plass under lørdagens VM-sprint i skiskyting i Kanthy-Mansijsk i Sibir i Russland. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

KHANTY-MANSIJSK (Dagbladet.no): Ole Einar Bjørndalen (37) har skjemt bort det norske skiskytterpublikumet i en årrekke, men superveteranen har fått en dårlig start på årets VM.

Riktignok var han med på å vinne mixed-stafetten med Tarjei Bø, Tora Berger og Ann Kristin Aafedt Flatland, men på sprinten og jaktstarten gikk langt fra som planlagt.

På lørdagens sprint ble mannen med 15 VM-gull bare nummer 22, og på søndagens jaktstart falt han to plasser etter hele fem bom på standplass.

Tok seg fri
Da det norske landslaget møtte pressen mandag morgen, glimret tidenes beste skiskytter med sitt fravær.

- Ole Einar har bedt om å få helt fri i dag, og det har vi gitt ham, sier talsmann Halvor Lea til Dagbladet.

Sportssjef Per Arne Botnan utdyper nærmere:

- Han ville gjerne ha litt fri og legge alle krefter i morgendagen, sier Botnan og sikter til tirsdagens normaldistanse.

Bjørndalen er regjerende mester på øvelsen fra VM i Sør-Korea for to år siden, men slik innledningen har vært på VM i Russland er han ikke i favorittsjiktet.

Nå lar landslagsledelsen Bjørndalen selv finne ut av hva som skal til for at han skal lykkes igjen.

- Han kan alt, og er en som kan prestere når det gjelder. Men det er klart dette er en litt annen opplevelse for ham, sier Botnan.

Slitt med sykdom
Årets sesong har ikke gått som planlagt for Bjørndalen, og han har blant annen slitt med sykdom i vinter.

Han friskmeldte seg selv noen uker før VM, men er langt unna den formen vi er vant til å se ham i et mesterskap.

Botnan sier han var uheldig med skiene på lørdagens sprint, og når han bommet fem ganger på den påfølgende jaktstarten var en topplassering selvfølgelig umulig.

På søndagens sprint var det Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø som reddet den norske æren med henholdsvis andre- og tredjeplass.

Spesielt Bø har fått en drømmestart på sitt første VM. 22-åringen åpnet med å gå Norge inn til gull på mixed-stafetten, og har vunnet bronse på de to første individuelle løpene.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Sånn som det har startet er VM velykket uansett, sier han til Dagbladet i den sibirske morgenkulda.

VANT LAGSPRINTEN: Ole Einar Bjørndalen vant lagsprinten torsdag sammen med Tora Berger, Ann Kristin Aafedt Flatland og Tarjei Bø (foran). Foto: Heiko Junge / Scanpix
VANT LAGSPRINTEN: Ole Einar Bjørndalen vant lagsprinten torsdag sammen med Tora Berger, Ann Kristin Aafedt Flatland og Tarjei Bø (foran). Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling