MISTER KLASSIKER: Edvald Boasson Hagen har allerede markert seg i Team Sky-trøya, men han får ikke sjansen i Paris-Roubaix. Foto: AP
MISTER KLASSIKER: Edvald Boasson Hagen har allerede markert seg i Team Sky-trøya, men han får ikke sjansen i Paris-Roubaix. Foto: APVis mer

Skuffet Boasson må droppe Paris-Roubaix

Ikke kvitt skaden.

|||Den norske sykkelstjernen Edvald Boasson Hagen sliter fortsatt med akillesproblemer og sykler ikke den store klassikeren Paris-Roubaix søndag.

- Jeg håpet virkelig å bli klar til Roubaix, og jeg er glad for mulighetene laget har gitt meg med tanke på behandlingen jeg har fått. Jeg er blitt værende i Belgia med laget fordi jeg ville holde avgjørelsen åpen helt til onsdag. Ettersom jeg har smerter under de harde treningsøktene, er det ikke noe vits å delta i ett av verdens hardeste og tøffeste ritt, sa Edvald Boasson Hagen.

- Det er ikke lett måtte akseptere det, men nå jeg ser fram til å bli skadefri så raskt som mulig og bli 100 prosent klar til Tour de France, sa Hagen.

Greg Henderson tar hans plass på TeamSky.

- Vi har sett på situasjon rundt Edvalds skade ut fra alle mulige vinkler etter at han vært igjennom to ukers intensiv behandling i Belgia. Konklusjonen er at han ikke er helt for klar for Paris-Roubaix.

- Det viktigste både på lang og kort sikt er Edvalds helse, og vi vil ikke under noen omstendigheter ha latt ham sykle med denne type skade selv om han hadde vært i stand til å fullføre rittet, sa Skys lagleder Dave Bailsford.

- Han har relativt god tid på seg til å få den nødvendige behandlingen og samarbeider med våre leger og fysioterapeuter for å komme i slag til hans neste store mål, Tour de France, sa Bailsford.

(NTB)