Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Strømsgodset - Rosenborg

Skuffet Bugge Pettersen ga Rosenborg seieren: - Kjempetabbe

Espen Bugge Pettersen sover neppe godt i natt etter å ha forært Rosenborg seieren på Marienlyst.

TABBE: Espen Bugge Pettersen fortviler etter å ha slått ballen inn i eget nett. Foto: JON OLAV NESVOLD
/

BILDBYRÅN NORWAY
TABBE: Espen Bugge Pettersen fortviler etter å ha slått ballen inn i eget nett. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY Vis mer
  • Strømsgodset - Rosenborg 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Rosenborg har for alvor trappet opp jakten på serieleder Brann.

Den regjerende seriemesteren er på vinnersporet, og sikret tre nye poeng i møtet med Strømsgodset søndag kveld. Espen Bugge Pettersens keepertabbe på Mike Jensens langskudd ble kampavgjørende i en tøff batalje i Drammen.

Etter fire strake seirer er trønderne nå oppe på 2.-plass i Eliteserien, fem poeng bak bergenserne.

- Det var en tøff kamp og jeg er kjempeformnøud med seierren. Det ble fysisk og mye løping, men det var godt å få kjørt seg litt, fortalte målscorer Mike Jensen til Eurosport etter kampen.

Også trener Kåre Ingebrigtsen var glad for tre nye poeng.

- Vi er strålende fornøyd med å vinne i Drammen. Det er en av de verre plassene å komme til i Eliteserien, mener han.

Keepertabbe

Det ble en svært tett og jevn innledning på oppgjøret på Marienlyst stadion. Begge lag forsvarte seg godt, var vanskelig å bryte ned, og de aller største sjansene uteble.

Derfor måtte det noe helt spesielt til for å hull på byllen. Og ut av intet, 32 minutter ut i kampen, kom kampens første scoring. Nicklas Bendtner, som er i ferd med å finne seg til rette i en ny playmakerrolle, spilte ballen til landsmann Mike Jensen.

Upresset, fra 30 meters hold, fyrte han av alt han kunne. Ballen føyk først rett fram, men flakket litt fram og tilbake på veien mot Bugge Pettersens hender. Keeperen så ut til å ha kontroll, da skuddet hadde retning mot midten av målet, men klarte likevel å rote kula inn i eget nett. Bugge Pettersen forsøkte å bokse den vekk, men ballen sklei i stedet inn i målet

- Det er ikke vits å spekulere i, det er en kjempetabbe. Det er kjedelig at vi får et mål på det, sa en skuffet keeper til Eurosport i pausen.

Superredning

Godset-trener Tor Ole Skullerud ville ha høyere tempo og et mer offensivt hjemmelag i den andre omgangen, og spillerne hans tok grep fra første stund etter sidebytte.

Bassel Jradi kom til to sjanser bare få minutter etter pause, og ikke lenge etter var Eirik Ulland Andersen fryktelig nære å skape balanse i regnskapet. Kantspilleren banket til fra om lag 35 meter, men André Hansen klarte det Bugge Pettersen ikke gjorde. RBK-keeperen fikk slått ballen via krysstanga og bort fra farlig område.

Ønsket om seier lyste i øynene til spillere på begge lag, og det ble etter hvert ganske ampert ute på banen. Blant annet fikk Marcus Pedersen gult kort etter å ha taklet, skjelt ut og knuffet med Hansen.

Svingende prestasjoner

Strømsgodset fortsatte å kjempe for en utlikning, men de fleste forsøkene kom fra distanse. Skulleruds menn gjorde en god andre omgang, men klarte aldri å få den forløsende scoringen.

Rosenborg hadde en svært tung start på årets sesong, og sto bare med to poeng etter tre kamper. Siden har det bare gått en vei for trønderne.

Strømsgodset var som Rosenborg tippet i toppen av norsk fotball før sesongen, men har svingt i prestasjonene innledningsvis. De ligger på 10.-plass etter søndagens tap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media