Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffet danske sier unnskyld for kråkekommentar til Verås Larsen

- Han er et av mine største idoler og en levende legende, sier Poulsen.

FRA KRÅKE TIL LEGENDE: René Holten Poulsen angrer på at han kalte Eirik Verås Larsen ei gammel kråke. Nå gjør han som svenske Anders Gustafsson og kaller nordmannen en legende og et idol. Foto: DAMIEN MEYER / AFP PHOTO / NTB Scanpix
FRA KRÅKE TIL LEGENDE: René Holten Poulsen angrer på at han kalte Eirik Verås Larsen ei gammel kråke. Nå gjør han som svenske Anders Gustafsson og kaller nordmannen en legende og et idol. Foto: DAMIEN MEYER / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Danske René Holten Poulsen angrer på at han kalte sin norske konkurrent og gullvinner Eirik Verås Larsen for «en gammel kråke».

Den 23 år gamle dansken var i slett lune etter å ha havnet på 4.-plass på K1 1000 meter i onsdagens OL-finale. Han likte ikke å bli maltraktert av sin 13 år eldre skandinaviske konkurrent.

Midt i skuffelsen falt kråkekommentaren og en uttalelse om at Verås Larsen hadde vunnet nok medaljer fra før.

Da var det en annen stil over svensken Anders Gustafsson, som ble nummer fem i den samme finalen. Han kalte nordmannen for en legende.

Poulsen skjønte fort at kommentaren kanskje ikke var noen innertier.

- Han er et av mine største idoler, så all mulig respekt til ham. Han er en levende legende, sa dansken dagen derpå.

- Han er en gammel, rutinert herre, og jeg sendte ham en melding i går.

Poulsen har også skrevet en ektefølt unnskyldning til Verås Larsen via Facebook.

«Kjære Eirik Verås Larsen. You are THE MAN! I all min frustrasjon over å bli nummer fire i den olympiske K1 1000 meter-finale i dag brukte jeg et ikke særlig pent uttrykk for "gammel mann" om Eirik. Jeg mente ikke å være respektløs. Jeg har alltid hatt den største respekt for Eirik og resultatene han har oppnådd. Han er eldre enn meg, men han er også en av de beste som noensinne har konkurrert på K1 1000 meter, og jeg er en stor fan av mannen. Fem minutter etter den største skuffelsen i min karriere, ble jeg spurt om løpet, og jeg var ikke i stand til å tenke klart, for jeg var lei meg på grunn av resultatet. Jeg trodde virkelig at jeg kunne vinne. Men når noen først skulle slå meg, er jeg glad for at det var disse karene (alle blant de største noensinne), sklriver Poulsen og ramser opp merittene til Verås Larsen, sølvvinner Adam van Koeverden fra Canada og Max Hoff fra Tyskland.», skrev dansken på sin Facebook-profil.

I skuffelsens bakrus kom også Poulsen i klammeri med noen vakter etter finaleløpet.

- Det var litt irriterende i går. Det var noen sikkerhetsvakter som ville flytte på meg, men jeg ville være alene i fem minutter. Kanskje jeg var litt aggressiv da jeg skubbet dem bort, sa 23-åringen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media