Russland innlemmet i WADA igjen

Skuffet etter WADA-avgjørelse:
- Nulltoleransen mot doping er død

RUSADA ble torsdag godkjent av Verdens antidopingbyrå (WADA). Det vil si at russerne nå får delta i alle idretter igjen.

FULLVERDIG MEDLEM: Etter å ha vært suspendert av Verdens antidopingbyrå (WADA) i lang tid, er Russland nå innlemmet i igjen. Foto: NTB Scanpix
FULLVERDIG MEDLEM: Etter å ha vært suspendert av Verdens antidopingbyrå (WADA) i lang tid, er Russland nå innlemmet i igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WADA holder for tiden sin kongress på Seychellene. Der ble avgjørelsen tatt torsdag. Det vil si at russiske utøvere nå får innpass i alle idretter, slik som før.

Ifølge NTB skal det ha skjedd med et klart flertall, der ni medlemmer av komiteen stemte for russisk gjeninnsettelse, mens to stemte imot. Én representant avsto fra å stemme.

Det var forventet at dette skulle skje, til tross for stor motstand fra blant andre Linda Hofstad Helleland, visepresident i organisasjonen. Antidoping Norge har også uttrykt sterk motstand til at RUSADA igjen skulle være fullverdig medlem.

Dagbladets kommentator, Esten O. Sæther, kaller det hele for «en historisk skandale».

McLaren-rapporten

Utestengelsen kom i 2015 som en konsekvens av McLaren-rapporten. Den avslørte omfattende, organisert doping i Russland. WADA forventet da at Russland ryddet opp.

- I dag bestemte et flertall av WADA-styret å innlemme RUSADA som et fullverdig medlem under strenge betingelser, sier WADA-president Craig Reedie til byråets twitterkonto.

Reedie opplyser videre at Russland nå har en klar frist til å gi WADA tilgang til det mye omtalte dopinglaboratoriet i Moskva, inkludert prøver. Hvis de ikke oppfyller dette kravet, blir avgjørelsen opphevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer