Skuffet Gangnes: - Jeg skjønte det da han gikk over kulen

Gikk glipp av pallen.

BARE NESTEN: Kenneth Gangnes endte på 5. plass i det avsluttende hoppukerennet i Bischofshofen i kveld. Det betyr at han må ta til takk med den sure 4. plassen sammenlagt. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
BARE NESTEN: Kenneth Gangnes endte på 5. plass i det avsluttende hoppukerennet i Bischofshofen i kveld. Det betyr at han må ta til takk med den sure 4. plassen sammenlagt. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kenneth Gangnes var best i kvalifiseringen, men var aldri nær tredjeplassen i hoppuka da det ble alvor.

- Alle som blir nummer fire er litt skuffet. Jeg skulle gjerne stått på pallen her, men det røk på mållinjen, sa Gangnes til NTB.

Totningen hadde 1,2 poeng å gå på til Michael Hayböck før avslutningsrennet i Bischofshofen. To svev senere var Gangnes 8,1 poeng bak østerrikeren, og han måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen i hoppuka sammenlagt.

- Jeg kunne gjort det en del bedre i Oberstdorf (nr. 6). Jeg gjorde en liten blunder der og en liten blunder i førsteomgangen her, sa Gangnes.

Ikke for stor anledning Med bare 131,5 mot Hayböcks 134 meter hadde hopperen fra Kolbukameratene allerede kommet på etterskudd etter første omgang. Med 137 meter 2. omgang satte han press på Østerrikes håp, men det forsvant da Hayböck landet på 139 meter.

- Jeg skjønte det da Hayböck gikk over kulen. Det her tar'n, sa Gangnes på NTBs spørsmål om når han skjønte at tredjeplassen glapp.

- Du sa det var lett å la seg rive med under hoppuka, var det nettopp det som skjedde?

- Jeg føler ikke det selv. Jeg føler jeg har hatt fokus der jeg skal ha det, og det er til en hver tid i hoppbakken, sa Gangnes.

- Men ble anledningen for stor?

- Nei, jeg følte ikke det. Jeg satt aldri og tenkte på sammenlagtplasseringen, selv om jeg visste det lå der. Jeg prøvde å ta ett hopprenn av gangen og summere opp her i Bischofshofen. Nå står jeg her og er nummer fire, sa toeren fra nyttårshopprennet.

Kamp til døra 6-2-3-5 ble hans plasseringer i årets hoppuke. Hayböck svarte med 2-5-5-3. Skadeplagede Gangnes hevdet han klarte å glede seg over fjerdeplassen, selv om han helst skulle vært blant de tre hopperne som ble hyllet ute på sletta i Paul Ausserleitner-bakken i flomlyset onsdag kveld.

- Helt klart. Hadde noen sagt i sommer at jeg skulle bli nummer fire i hoppuka og kjempe om tredjeplassen, hadde jeg bare fnyst av dem. For det hadde jeg aldri trodd på, sa Gangnes.

- Du har lyst til å stå på pallen her. Det ble kamp til døra, men det var ikke nok, oppsummerte 26-åringen.

Slik opplevde han det relativt svake førstehoppet:

- Det gikk en ørliten faen i meg. Det skjedde en glipp, som av og til skjer. Kanskje var det for mye spenning i kroppen. Det var ingen stor glipp, for jeg var nummer fem. Men skal du på pallen, må du levere i alle renn, sa Gangnes.

Det går i ett for hopperne. De reiser videre til Willingen før det er VM i skiflyging i Kulm. Der håper Gangnes å få revansj.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer