Skuffet Gill

Thomas Gill (32) gledet seg til landslagssamlingen i England, men ble aldri invitert. Nå vil han gjerne minne Drillos-ledelsen om at han satser hardt på å komme til VM i Frankrike.

Han har nettopp fått tilbud om ny treårskontrakt i MSV Duisburg, som vil gjøre ham til en av de best betalte spillere i Bundesligaklubben. Og han blir overøst med superlativer fra media. Det eneste skår i gleden er altså at han aldri ble invitert til landslagssamlingen i Blackburn sist helg.
- Jeg gledet meg som en unge, for jeg regnet med at jeg skulle bli med.
- Vi spilte vår Bundesligakamp mot Stuttgart allerede sist fredag, og jeg hadde klargjort med ledelsen i Duisburg at jeg ble borte den helga, forteller Thomas Gill til Dagbladet.

Høyt nivå

Skuffelsen var tilsvarende stor da målvakten fikk vite via media at samlingen bare var for englandsproffene, og ikke for ham.

- Jeg skjønte ikke helt hensikten, men det er over nå.

Men landslagsledelsen må vite at her er det en som jobber hardt for en plass for VM-laget, sier Thomas Gill.

Han får meget gode omtaler etter den siste Bundesligakampen mot Stuttgart borte. Og ledelsen i MSV Duisburg er tidlig ute med et godt kontraktstilbud. Så den lille ergrelsen rundt landslagssamlingen har lagt seg fort.

- Egentlig har jeg det som plommen i egget. Jeg spiller fotball på et høyt Bundesliga-nivå i en klubb der det sportslige fungerer bra.

- Så jeg tenker ikke mye på om jeg er nummer en, to eller tre på det norske landslaget akkurat nå.

- Men jeg har store ambisjoner i forhold til VM, sier Thomas Gill til Dagbladet.

Andre muligheter?

Etter det Dagbladet erfarer inneholder det nye kontraktstilbudet fra Duisburg en årslønn på ca. 2,5 millioner kroner.

Det faktum at Thomas Gill er nå etablert som en av Bundesligaens beste målvakter, gjør at han ikke slår til umiddelbart på tilbudet.

- Jeg tar meg god tid til å tenke over tilbudet og ser også etter eventuelle andre muligheter, forteller landslagsmålvakten.