Skuffet Glimsdal legger opp

Sylfest Glimsdal ville gjerne avslutte karrieren med VM på hjemmebane, men fikk det ikke som han ville. Han ble vraket fra laget til 20 km og må se resten av VM fra sidelinjen. Nå er det snart slutt.

- Jeg hadde håpet å kunne avslutte på en litt bedre måte, men det er ikke jeg som tar ut laget. Jeg skjønner at det var et vanskelig uttak, men er like skuffet for det, sier Glimsdal til NTB.

- Stafetten søndag har jeg ingen forhåpninger om å få gå. VM er over for meg, fortsetter 33-åringen.

Han gir seg etter årets sesong, hans 12. i verdenscupen. Søndag fikk Glimsdal beskjed om at han var vraket, og for en som er i knallform var det en meget tung stund.

- Forholdet til treneren er litt vanskelig akkurat nå, men han forstår at jeg er skuffet. Jeg hadde virkelig lyst til å få vise meg fram i Kollen, og mener det er rart jeg er sistevalg på laget etter det jeg gjorde sist helg, sier Glimsdal.

Da leverte han 7. og 6. plass på sprint og jaktstart og beviste etter eget utsagn at VM-formen var i anmarsj.

- Løperne var fullstendig klar over at VM-uttaket ble basert på løpene fram til og med Anterselva i januar. Det har det ikke vært noen tvil om, avvæpner landslagstrener Audun Svartdal.

- Det visste jeg ingen ting om. Jeg trodde det bare gjaldt de to første distansene, sier Glimsdal uforstående.

- Jeg vurderer Egil og Dag foran Sylfest akkurat nå, og lot derfor Dag få plassen på 20-kilometeren. Egil gikk gode løp i helgen, men burde vært helt i toppen hvis han skulle fått en ny sjanse onsdag. Nå var det Dag sin tur, mener Svartdal.

- Sylfest har vist klar formstigning, men løpene i Østersund kunne ikke være avgjørende for uttaket. Jeg skjønner reaksjonen hans, den er naturlig fra en ambisiøs idrettsmann på høyt nivå, sier treneren.

(NTB)