Skuffet Grindheim innrømmer at medaljestriden blir tøff

Etter tre poeng på fem kamper.

 DAGENS DOBBEL:  Først ga Christian Grindheim sitt Vålerenga ledelsen 2-1 med et direkteskudd. Så satte han inn 3-3 på et frispark i verdensklasse. Begge målene ble feiret med samme type revolver-feiring.
Foto: Per Inge Johnsen/Digitalsport
DAGENS DOBBEL: Først ga Christian Grindheim sitt Vålerenga ledelsen 2-1 med et direkteskudd. Så satte han inn 3-3 på et frispark i verdensklasse. Begge målene ble feiret med samme type revolver-feiring. Foto: Per Inge Johnsen/DigitalsportVis mer

BODØ(Dagbladet): - «Bittert» er et beskrivende ord for kvelden, sier Christian Grindheim til Dagbladet.

Kapteinen satte inn to vakre mål, og leverte en like vakker målgivende pasning, men måtte likevel se Enga tape 4-3 mot Glimt lørdag kveld.
Tre minutter før slutt fikk Grindheim også gult kort - hans tredje for sesongen. Dermed må han stå over neste kamp.

Får ikke møte gamleklubben - Neste kamp er selvsagt hjemme mot Haugesund, min gamle klubb. En kamp jeg har gledet meg til i hele år. Nå må jeg stole på at lagkameratene mine ordner seier, sier Grindheim.

 Vålerenga har ikke vunnet på fem seriekamper. Tre poeng er den magre fangsten.

 - Er medaljetoget i ferd med å gå fra Vålerenga?

 - Tja. Vi må starte med å vinne en kamp igjen. Vi scorer jo mål nok i massevis. Når du scorer tre mål på bortebane, så skal det normalt holde til seier. Men vi har en jobb å gjøre i eget forsvar.

Praktmål og pistol-feiring Grindheims to scoringer mot Glimt var fra øverste hylle. Iallfall den siste. Først ga han Enga ledelsen 2-1 med et direkteskudd i hjørnet. Så utlignet han til 3-3 med et frispark i verdensklasse.

 - Hvorfor jublet som du gjorde, begge ganger, med fingrene formet som skytevåpen?

 - Det var iallfall ikke innøvd! Jeg scorer veldig sjelden, dette var bare mitt andre og tredje for sesongen. Feiringen ble til på impuls. Jeg følte kanskje at det var fine mål som kunne feires med en liten salutt.

Tilbake på landslaget Et lyspunkt for Vålerengas kaptein, er hans gjeninntreden på landslaget. Grindheim opplevde å både bli byttet inn og ut, da Norge møtte De Forente Arabiske Emirater sist onsdag.

 - Det ble en times spill på meg, og det var stas. De siste sesongene har jeg stått mye utenfor landslaget. Jeg har brukt å få én samling eller én kamp i året.

 - Du er nå oppe i 54 landskamper. Skal du bite deg fast i EM-kvalik-troppen?

 - Jeg håper det. Men samtidig er jeg realist. Det kommer opp så mange bra midtbanespillere i Norge. Det er tøft å holde følge.
 - Du er bare 31 år sjøl..?

 - Når du er midtbanespiller og løper mye, så begynner du å dra på åra i min alder, smiler Christian Grindheim.