Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffet Haaland:- Vi må bli bedre

Da er det offisielt. Erling Braut Haaland har gått sin første Bundesliga-kamp uten mål. Det ble et intenst og dramatisk oppgjør mot Bayer Leverkusen.

MATCHVINNER: Lars Bender scoret vinnermålet for Leverkusen. Foto: NTB Scanpix
MATCHVINNER: Lars Bender scoret vinnermålet for Leverkusen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 4-3 (2-2)

Det føles faktisk litt komisk å måtte skrive det, men i kveld gikk altså den norske 19-åringen målløs av banen for første gang.

I seg selv lite oppsiktsvekkende, men det sier alt om hvor høye forventningene er etter den vanvittige starten i Tyskland.

Det som derimot ble en krise - er avslutningen til Dortmund.

Kriseavslutning

Med ti minutter igjen av oppgjøret ledet Dortmund 3-2, men hjemmelaget slo grusomt tilbake med to mål på to minutter, og tok alle tre poengene.

Etter 81 minutter utnyttet Leon Bailey gigantiske rom i Dortmund-forsvaret til å utlikne, før den tyske veteranen Lars Bender ble matchvinner ett minutt seinere.

- Vi var ikke gode nok som lag. Da vinner vi ikke. Vi må bli bedre, sier Haaland til VG.

Nordmannen fortsetter:

- Vi var bare ikke bra nok. Vi må jobbe hardere på trening. Da vil resten komme. Leverkusen var gode. Det er et bra lag og vi var ikke på vårt beste i dag. Det er ikke så mye mer å si.

Også midtbanespiller Emre Can var frustrert da han fikk spørsmål om hvorfor laget slipper inn så mye mål:

- Det er et godt spørsmål. Det er ingen som vet hvorfor. Det er derfor det skjer igjen og igjen. Vi må lære oss det så fort som mulig, fortalte Can til Viasat.

Fire mål før pause

JUBLET: Leverkusen-spillerne feirer Leon Baileys mål. Foto: NTB Scanpix
JUBLET: Leverkusen-spillerne feirer Leon Baileys mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Haaland jobbet utrettelig og jaget ballen fra spissposisjonen, men gultrøyene måtte se at Kevin Volland ga Dortmund-fansen en kalddusj etter 20 minutter. Han fikk en perfekt ball i bakrom, og alene med keeper var han iskald.

Tre minutter seinere slo Dortmund tilbake. Mats Hummels fikk gå helt alene opp i feltet på en corner og han styrte ballen i mål.

Like før de to målene var Haaland alene med keeper, men han banket ballen like utenfor stanga fra skrå vinkel.

I stedet var det Emre Can som skulle låne overskriftene. Midtbanespilleren, som er på lån fra Juventus, serverte et kremmerhus av de sjeldne fra 25 meter. Ballen curlet elegant i det lengste hjørnet.

Dortmund trodde kanskje de skulle ta med seg ledelsen inn til hvilen, men like før pause utliknet hjemmelaget. Igjen var det Volland som var sist på ballen.

SJANSE: Men Haaland greide ikke å finne veien til nettmaskene her. Foto: NTB Scanpix
SJANSE: Men Haaland greide ikke å finne veien til nettmaskene her. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Annullert

Den andre omgangen fortsatte i et forrykende tempo. Etter en dramatisk start, med et annullert mål, to skudd i stanga og et voldsomt ønske om å skape noe offensivt, var det Raphaël Guerreiro som sendte Dortmund opp i ledelsen. Han avsluttet en lekker overgang med å bredside ballen i det lengste hjørnet.

Haaland, som luktet retur på bakre stolpe, jublet som besatt da lagkameraten scoret, men det var Leverkusen som skulle juble til slutt.

Etter 81 minutter utnyttet Leon Bailey gigantiske rom i Dortmund-forsvaret til å utlikne, før den tyske veteranen Lars Bender ble matchvinner ett minutt seinere.

Erling Braut Haaland røper i et ferskt intervju gjort av klubben hvordan han ble trigget til å skrive under for klubben. Vis mer