LANGT NEDE: Brede Hangeland smilte tappert i går kveld, men det er ikke rart at den sene finalenedturen mot Atletico Madrid er tung å svelge.Foto: SCANPIX/EPA/Marcus Brandt
LANGT NEDE: Brede Hangeland smilte tappert i går kveld, men det er ikke rart at den sene finalenedturen mot Atletico Madrid er tung å svelge.Foto: SCANPIX/EPA/Marcus BrandtVis mer

Skuffet Hangeland forlot hotellet med tre ord

- Forventet du at han skulle være glad? spør Hodgson.

||| HAMBURG (Dagbladet): - Forventet du at han skulle være glad?

Slik var Roy Hodgons lakoniske svar da en journalist påpekte at Brede Hangeland virket mindre fornøyd ved avreise fra Hyott Hotell i Hamburg litt før klokka 11 i formiddag.

For der Fulham-stopperen var imponerende snakkesalig i nederlagets time i går kveld, og sto mye lenger i pressesonen enn det klubbens medieapparat ønsket, var det en mer synlig nedbrutt nordmann dagen derpå.

- Nei. Ikke nå, svarte Hangeland bestemt da Dagbladet ba om en to minutters audiens i hotellobbyen.

Vanligvis er 28-åringen blant Fulham-spillerne som stiller opp mest for autografjegere og presse, men denne gangen var han blant de få som ikke stoppet opp for de frammøtte med penn og papir.

I stedet gikk han rett i spillerbussen og fant seg et ensomt sete helt bakerst.

- Brede er et grunnfjell for oss
Kanskje er noen dager på solkysten — slik Hangeland beskrev Stavanger i går — det han trenger for å komme seg ovenpå igjen.

Etter 63 kamper i ligaen, diverse cuper og på landslaget er Hangeland sliten både fysisk og mentalt, og enda venter to landskamper i slutten av mai og begynnelsen av juni.

En middels kamp i går er nok heller ikke nok til at spekulasjonene rundt nordmannens klubbframtid stopper opp.

Fulham-direktør Mark Collins — som var en av få i Fulham-leiren som tok seg god tid til de frammøtte journalistene utenfor Hyott Hotell i dag — beskriver overfor Dagbladet Hangeland som selve grunnfjellet i klubben.  

- Han er en ruvende skikkelse og personlighet. Brede er et grunnfjell for oss.

- Føler du deg trygg på at han blir værende hos dere neste sesong også?

- Han er en viktig brikke på laget, og har vært eminent hele veien. Vi ser på ham som sentral for Fulhams vei videre. Og jeg er ganske sikker på at han også ser det slik, sier Collins.

KALLER HANGELAND ET GRUNNFJELL: Fulham-direktør Mark Collins avviser klubbskifte for Brede Hangeland.Foto: SIGVE KVAMME
KALLER HANGELAND ET GRUNNFJELL: Fulham-direktør Mark Collins avviser klubbskifte for Brede Hangeland.Foto: SIGVE KVAMME Vis mer

Hangeland var i nærheten ved begge de to baklengsmålene, og særlig da Diego Forlan flikket inn vinnermålet via nordmannens lår havnet han på etterskudd.  

Collins er tydelig på at Hangeland ikke skal lastes.

- Jeg synes han spilte veldig, veldig bra. Men litt mer hell kunne han til og med skaffet oss en uavgjort og straffekonk. Vi kan ikke angre på noe, det er selvsagt surt å ikke kunne ta med trofeet hjem til London, men dette laget står sammen. Vi står alltid samlet, sier han til Dagbladet.

- Hvorfor ikke en tredje?
Roy Hodgson var sistemann ut av hotellet, og slik Dagbladet skrev onsdag kan han være en håndfull for journalister, spesielt når han ikke er i perlehumør.

Dagbladets spørsmål om han fryktet det var Fulhams ene sjanse til å vinne en europacupfinale som glapp i går, ble ikke belønnet med en stjerne i Hodgson-boka.

- Jeg har vært i to allerede. Så hvorfor ikke en tredje?, svarte han.

Der Hangeland etter kampen snakket om at tapet vil hjemsøke ham i lang tid framover, har Hodgson tilsynelatende et mer avslappet forhold til det hele.

- Det kommer til å ta en stund å komme over skuffelsen, siden vi gjorde det så godt. Men livet går videre. Vi er veldig fornøyde med det vi har gjort i år. Det var en fantastisk finale, selv om det var fryktelig synd vi ikke greide å stå imot noen få minutter til, så vi i det minste kunne fått en straffekonk. Det lotteriet kunne vi like gjerne gått seirende ut av, sier han til Dagbladet.

IKKE SISTE MULIGHET: Fulham-manager Roy Hodgson ser ikke bort fra at klubben kan havne i en ny finale i Europa.Foto: SCANPIX(AP/Michael Sohn
IKKE SISTE MULIGHET: Fulham-manager Roy Hodgson ser ikke bort fra at klubben kan havne i en ny finale i Europa.Foto: SCANPIX(AP/Michael Sohn Vis mer