Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffet Hareide etter Europa-exiten: - Dessverre gjør vi for mange feil

Omar Elabdellaoui og Olympiakos til Europa League.

• Olympiakos - Malmö 4-2

(Dagbladet): To sene scoringer sikret Olympiakos 4-2-seier over svenske Malmö, men det var ikke nok til å gå videre til sluttspillet i Champions League.

For selv om Omar Elabdellaoui (23) og hans greske lagkamerater gjorde jobben mot Åge Hareides menn, var de avhengig av at Juventus tapte mot Atlético Madrid i den andre kampen i gruppa.

Dessverre for Elabdellaoui klarte italienerne å berge uavgjortresultatet som sender Olympiakos til Europa League i stedet for.

Harde nærkamper At det sto mye på spill for både Olympiakos og Malmö gjenspeilte seg på gressmatta på Georgios Karaiskakis Stadion i Pireus. Spillerne gikk knallhardt til i duellene fra start til slutt, noe som medførte en travel dag på jobben for dommer Stepháne Lannoy.

På forhånd var premisset for videre europacupspill klart:

UTE AV CHAMPIONS LEAGUE: Omar Elabdellaoui må belage seg på Europa League-spill framover.
UTE AV CHAMPIONS LEAGUE: Omar Elabdellaoui må belage seg på Europa League-spill framover. Vis mer

Malmö ville ta 3. plassen i gruppa og dermed gå inn i Europa League med seier, mens Olympiakos hadde muligheten til å ta seg videre til sluttspillet i Champions League på bekostning av Juventus om de gjorde jobben mot Åge Hareides menn.

God Omar Det startet også bra for hjemmelaget. Med unntak av 1. omgangens fem siste minutter, var det grekerne som styrte det meste som skjedde.

Til glede for alle med et norsk fotballhjerte, hadde Elabdellaoui en rekke gode initiativ langs høyresiden. Landslagsbacken kom flere ganger til innlegg, og et av dem kunne fort den utlånte Fulham-spissen Kostas Mitroglou omsatt til scoring.

23-åringen spilte også en god kamp defensivt, selv om han ikke kunne hindre at Malmö utlignet to ganger på kontringer i 2. omgang. Først ved innbytter Simon Kroon, så ved kaptein Markus Rosenberg, etter at Alejandro Dominguez hadde banket inn 2-1 for Olympiakos etter drøye timen spilt.

Til Europa League Da det gjensto tre minutter av oppgjøret, var det derfor ennå liv i drømmen til begge lag. Alt kunne i teorien ennå skje.

På sidelinjen sto Hareide og hadde et berettiget håp om å kvalifisere laget til Europa League, men i stedet for måtte han se utskjelte Mitroglou styre inn 3-2 fra kloss hold 180 sekunder før slutt.

Bedre ble det heller ikke på ovetid for den eldste av oppgjørets to norske alibier. Da trillet innbytter Ibrahim Afellay inn 4-2-målet, noe som sendte Malmö ut av Europa og Olympiakos inn i den nest gjeveste cupen.

SKUFFET: Åge Hareide og Malmö er ferdigspilte i Europa for denne sesongen. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / Scanpix
SKUFFET: Åge Hareide og Malmö er ferdigspilte i Europa for denne sesongen. Foto: Thanassis Stavrakis / AP / Scanpix Vis mer

- Jeg er skuffet for jeg synes guttene gjør en fantastisk jobb. Dessverre gjør vi for mange feil. Jeg tror det kommer av at vi mangler litt kamprytme, sier Hareide med referanse til at det er to uker siden den svenske serien var ferdigspilt.

- Det har vært en fantastisk fin sesong. Vi har vist at vi kan spille på dette nivået her. Vi må bare bli bedre på visse detaljer, fortsetter Hareide i intervjuet som ble vist på Viasat.

TØFF KAMP: Oppgjøret mellom Olympiakos og Malmö inneholdt mange harde taklinger. Her er det Pajtim Kasami som feller Anton Tinnerholm. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
TØFF KAMP: Oppgjøret mellom Olympiakos og Malmö inneholdt mange harde taklinger. Her er det Pajtim Kasami som feller Anton Tinnerholm. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media