Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffet Høgmo:- Jeg er ikke noe glad for det

Vil ha tidligere Tippeliga-start.

 VIL HA TIDLIGERE START:  Per-Mathias Høgmo mener Tippeligaen må starte tidligere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL HA TIDLIGERE START: Per-Mathias Høgmo mener Tippeligaen må starte tidligere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo er ikke begeistret over at eliteserien starter så sent som 2. påskedag. Heldigvis for landslagssjefen kan han stille et lag med nesten bare utenlandsproffer.

Den neste store oppgaven for fotballherrene er EM-kvalifiseringskampen borte mot Kroatia 28. mars. Den kommer ni dager før seriestarten i Norge. Det bekymrer ikke Høgmo nevneverdig, men han skulle gjerne sett at sesongen var strukket ut her hjemme.

- Jeg er ikke noe glad for det. Det har jeg aldri vært. Jeg synes det var et stort pluss da vi startet så tidlig som 12. mars for noen år siden. Det er framtiden for norsk fotball. Vi må spille fotball i mye lengre perioder av året hvis vi skal tilpasse oss internasjonalt nivå.

Men:

- Vi får gjort det vi skal fram mot Kroatia-kampen. Og de norske klubbene som har landslagsspillere spiller gode kamper og trener godt nå. Så selv om ligaen ikke er i gang, skal de være i bra kampform, sier Høgmo til NTB.

Mangfold Og tross alt er ikke Høgmo like avhengig av hjemlige spillere som han, og andre landslagssjefer før ham, har vært tidligere. En rekke landslagslagsprofiler gjør det godt og får mye spilletid ute i Europa.

- Ståa er bra. Det er flere som har etablert seg godt i klubbene sine, og vi har fått spillere tilbake etter skader. Valon Berisha regner jeg med er tilbake straks, Even Hovland har fortsatt en god trend etter jul, Moa er tilbake i full trening og Markus Henriksen har markert seg i Alkmaar, påpeker han.

- Så for dem som har vært skadd er det blitt en klar forbedring. Og så hadde vi noen som hadde litt lite spilletid før jul, slik som Mats (Møller Dæhli), som nå har spilt de to siste kampene for Freiburg. Og Joshua King spiller atskillig mer enn tidligere for Blackburn, forklarer Høgmo.

- Alle disse nevnte spillerne er aktuelle (for Kroatia-kampen). De vil bli kartlagt nøye de neste seks-sju ukene, og jeg skal selv se tre kamper i Tyskland i helgen, sier han.

Ødegaard på riktig sted En annen joker er Martin Ødegaard. «Alle» er enige om at 16-åringen har en stor fotballframtid. Likevel blir det spennende å se hvilken rolle han spiller i Høgmos gjeng framover.

- Jeg tenker først og fremst at han er 16 år. Det er ekstremt viktig at vi gir ham den tiden som skal til. Han må skynde seg langsomt, og jeg tror han får en fornuftig progresjon i Real Madrid. Han skal akklimatiseres og tilpasse seg alt i en ny klubb. Det vil ta tid, og det er vi forberedt på, sier Høgmo om midtbanejuvelen.

Nylig debuterte Ødegaard for Real Madrid Castilla. Storklubbens 2.-lag spiller i Segunda B, nivå tre i spansk fotball.

- Er matchingen bra nok til at Ødegaard kan spille mot topp internasjonal motstand?

- Han er i en av verdens beste klubber og trener med noen av de beste spillerne i verden. Det er en veldig god arena. Så får vi se etter hvert hvor bra den blir. Det er ikke noe stress rundt dette i nuet, vurderer landslagssjefen.

Han går et spennende 2015 i møte. Poeng borte mot Kroatia vil være en god start på veien mot Norges første sluttspill siden EM i 2000.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!