- Skuffet hvis jeg ikke spiller

MINSK (Dagbladet): - Hadde vi ment at rævafotball ga resultater, så hadde vi spilt det, sier Dan Eggen. - Men det er ikke sånn lenger - det var før det.

Alavés-stopperen kjente ikke igjen Norge da han så Polen-kampen fra benken på Ullevaal. Den samme sjokkopplevelsen hadde reservemakker Vidar Riseth. Men i morgen kveld kan de bidra og gjøre noe med det.

Fordi de spiller.

- Jeg håper og tror, sier Dan Eggen til Dagbladet. - Det gjorde jeg for så vidt sist også.

- Jeg regner med at jeg starter, sier Vidar Riseth. - Hvis ikke blir jeg utrolig skuffet.

Og begge er i form - sier de. Og begge har mye å gå på. Og de enes om hva som skal til for å få den norske forsvarsfireren på skinner.

Uten å fordele skyld for Polen-fiaskoen.

Flere lange baller

- Kynisme er bra - det lønner seg ikke å ta sjanser, sier Dan Eggen. - Mot Hviterussland må vi spille praktisk. Men vi kan ikke gå helt tilbake til der vi var. De sluttspillene vi har deltatt i har vist at noe mer må til.

- Vi må slå litt mer langt, sier Vidar Riseth. Og understreker ordet litt. For heller ikke han vil tilbake til stilen vi ammet av Drillos bryst. Ikke helt.

- Det handler om en balansegang, sier 1860-stopperen. - Vi må spille litt mer på det sikre. Hvilket betyr at vi må fjerne risikoen for feil i trengte posisjoner. I tillegg må forsvarsfireren snakke sammen i 90 minutter slik at vi klarer å holde linja.

Vil bli stopper

Dan Eggen er midtstopper og vil aldri bli vurdert som annet. Vidar Riseth er også midtstopper i München, men høyreback for landslaget. Og det vil han gjøre noe med. Også Riseth vil inn i midten.

- Målet for framtida er helt klart en stopperplass for Norge, sier han. - Sjøl om vi spiller med tre mann bak i Tyskland, kan jeg problemfritt gå inn i en firer på landslaget. Og de sterke sidene mine slik jeg ser det, er de samme som gjorde Ronny Johnsen til en glitrende midtsopper. Fart og luftstyrke.

Nils Johan Semb begynte ikke å tenke på laguttaket før i går kveld. Man trenger ikke synske evner for å forstå at duoen Eggen/Riseth står langt framme i køen.

KLARE: Dan Eggen og Vidar Riseth måtte nøye seg med benken mot Polen lørdag. - Jeg håper og tror jeg spiller, sier Eggen.