Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffet i sitt siste OL: - Herre min skaper, for noen dager

Ble nummer ni slopestylefinalen.

NUMMER NI: Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
NUMMER NI: Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Freestylekjørerne Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi lyktes ikke i slopestylefinalen i morges, norsk tid. Christiansen ble nummer ni, mens Killi kom på femteplass.

Sveitsiske Sarah Hoefflin tok OL-gull foran Mathilde Gremaud (Sveits) og Isabel Atkin (Storbritannia).

- Herre min skaper, for noen dager. På en måte er det tungt. Jeg skulle ønske jeg sto på pallen og smilte og grein litt. Men det går ikke alltid sånn. Det gikk kjempebra fram til finalen, sier Sjåstad Christiansen i Phoenix Park utenfor OL-byen.

Hun hadde et besterunde på 60,40 poeng. Vinneren Hoefflin hadde 91,20 poeng som sitt beste. Christiansen legger ikke skjul på at hun synes det var stort å være i OL-finalen. Hun satset alt, men lyktes ikke med det som var målet i utgangspunktet: Gull.

Følelsene etterpå var blandet. Hun drømte om å stå øverst på pallen. Samtidig har hun vært såpass skadeforulgt at hun totalt sett var fornøyd med å være i en OL-finale.

- Sveitserne kjørte sykt bra. Jeg vet jeg henger etter, påpeker Sjåstad Christiansen. Hun bedyret at hun var sliten. Og etter all sannsynlighet blir det aldri en OL-finale igjen.

- Jeg skal fortsatt stå på ski, men jeg har noen prosjekter på gang. Jeg har en ny manager, han er helt sinnssyk på ideer. Å konkurrere er gøy. Men du kommer til et punkt der det til syvende og sist er deg selv du gjør det for. Nå vil jeg bidra og gjøre ting for andre, sier hun hemmelighetsfullt.

- Jeg visste hva jeg skulle levere. Men jeg leverte ikke i dag. Sveitserne som vant er kjempegode, sier Johanne Killi etter femteplassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!