Skuffet Jarstein vrakes igjen

Lund Hansen blir i RBK-buret.

(Dagbladet.no): Brøndby - Rosenborg 1-2. Rosenborg og landslagets førstemålvakt, Rune Almenning Jarstein, ble i går overraskende vraket til klubbkampen mot Brøndby.

Erstatteren, 25 år gamle Alexander Lund Hansen, takket for tilliten med å spille en praktkamp - og nå får han fornyet tillit mot HamKam på søndag.

- Det blir svært vanskelig å vrake ham etter denne kampen. Han står på søndag, sier RBK-trener Erik Hamrén til Adresseavisen.

- Kunne vært rik

Lund Hansen var i går svært fornøyd med sin opptreden i europacupkampen, hvor han blant annet vartet opp med en feberredning ikke lenge før slutt.

Mot slutten av første omgang måtte han derimot tåle et regn av kastede gjenstander, mest mynter, fra hjemmesupporterne bak Rosenborg-målet.

- Det var synd jeg ikke tok meg tid til å plukke opp alle femkronene de kasta på meg, da hadde jeg vært en rik mann nå, fleiper keeperen.

Jarstein er uenig

MISTER NY KAMP: Rune Almenning Jarstein har vært i hardt vært i det siste, og nå kan det også se ut til at han har mistet plassen sin på Rosenborg-laget. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
MISTER NY KAMP: Rune Almenning Jarstein har vært i hardt vært i det siste, og nå kan det også se ut til at han har mistet plassen sin på Rosenborg-laget. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Men om han alt i alt var fornøyd, var Jarstein desto mer misfornøyd med vrakingen.


- Jeg forstår det ikke. Jeg er veldig uenig, sier han til VG, men svarer «ja, ja» på spørsmål om det fortsatt er uproblematisk å samarbeide med trener Hamrén.

Uansett innser han at lite spilletid er svært lite gunstig i forhold til å få fornyet tillit når landslaget møter Skottland i andre EM-kvalifiseringskamp neste måned.

Hareide:- Ikke bra

Dette bekrefter Åge Hareide, som nå er i ferd med å gå tom for tidligere brukte landslagskeepere som står fast for klubblagene sine.

- Det er ikke bra at han ikke får kamptrening, sier han om Jarstein, til regionavisa i Trondheim.

- Vi har Jon (Knudsen i Stabæk, journ.anm.) som står, så får vi se hva som dukker opp fram mot landskampene, tillegger Hareide overfor adressa.no.

Skuffet Jarstein vrakes igjen
FÅR ROS: Men Alexander Lund Hansen, som her gratuleres av RBK-trener Erik Hamrén (t.v.), får også belønning i form av fornyet tillit.