REAGERTE SEINT: Jaysuma Saidy Ndure mener at mangelen på en høyttaler bak startblokka hans gjorde at han reagerte seinere enn de andre.  Foto: Bjørn Langsem
REAGERTE SEINT: Jaysuma Saidy Ndure mener at mangelen på en høyttaler bak startblokka hans gjorde at han reagerte seinere enn de andre. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Skuffet Jays langt bak mesteren

Skyldte på starthøyttaleren etter at finaleplassen glapp.

DAEGU/OSLO (Dagbladet): Norges sprinthåp på herresiden, Jaysuma Saidy Ndure, er på dager da alt klaffer, i nærheten av nivået som kreves for å ta seg til en VM-finale på 100 meter.

Men «Jays» møtte motgang allerede før startskuddet på dagens semifinale i Daegu. Trekningen ga ham nemlig plass i den definitivt verste av de tre semifinalene.

Og 27-åringen møtte på enda mer trøbbel i det løpet startet.

- Hørte lyden seint
Etter å ha blitt slått ut med en 5. plass i sin semifinale, fortalte han pressen at han - på grunn av at han startet ytterst, i bane åtte - hørte høyttaleren som signaliserer for startskuddet seinere enn gutta som startet i de andre banene.

- Lyden går sakte og den var ikke så høy. De som starter i bane 1 til 3 har en fordel av det. Det pleier å stå en høyttaler bak hver blokk, men det var det av en eller annen grunn ikke her, sier 27-åringen, og legger til:

- Jeg hadde forventet å være i finalen, at det skulle være lett. Men det er ikke lett når jeg hører skuddet sist. Da kommer jeg sist avgårde fra blokka også. Jeg pleier å reagere raskt, men det er ikke så lett når lyden er der borte, ved bane 1.

Super-Bolt
Usain Bolt vant semifinalen som han ville på tida 10.05 i svak motvind. Bak ham fulgte franskmannen Lemaitre med 10.11, og sammen gikk de til finale sammen med Yohan Blake fra Jamaica (9,95), Walter Dix fra USA (10,05), Kim Collins fra Saint Kitts og Nevis (10,08), Jimmy Vicaut fra Frankrike (10,10), Daniel Bailey fra Antigua og Barbuda (10,14) og Nesta Carter fra Jamaica (10,16).

Finalen går kl. 13.45 norsk tid!

Med unntak av Blakes bestetid, var samtlige tider svakere enn Ndures norske rekord på 9,99 - satt i sommer - men det hjalp lite etterpå.

- Neste gang, kompis! Usain Bolt gikk enkelt til finale seinere i ettermiddag, mens Jays ble slått ut. Foto: Bjørn Langsem
- Neste gang, kompis! Usain Bolt gikk enkelt til finale seinere i ettermiddag, mens Jays ble slått ut. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg har ingenting å si, det var et dårlig løp. Jeg fikk en dårlig start, og begynte bare å løpe de siste 40 meterne. De første 60 var jeg langt bak, sier han.

200 meter på fredag
Han kom imidlertid voldsomt mot slutten og klokket inn til 10,21. Det holdt til en femteplass i heatet - bare ett hundredel bak treer Richard Thompson fra Trinidad og Tobago.

Avslutningen bar uansett bud om at Ndure har prikket inn VM-formen, og lover meget godt foran favorittøvelsen 200 meter fredag der starten ikke vil være like utslagsgivende.

- Hva kan du utrette på 200?

- Det har jeg ikke tenkt på ennå. Første skal jeg hjem og se, avslutter han.