NEDTUR: Alle ventet på straffesparkkonkurransen, men ikke Angelo Ogbonna. På overtid i annen ekstraomgang sendte han West Ham videre i FA-cupen med 2-1-seier over Liverpool.
Foto: Reuters / Eddie Keogh
NEDTUR: Alle ventet på straffesparkkonkurransen, men ikke Angelo Ogbonna. På overtid i annen ekstraomgang sendte han West Ham videre i FA-cupen med 2-1-seier over Liverpool. Foto: Reuters / Eddie KeoghVis mer

Skuffet Klopp så Liverpool feile igjen: - Vi var det beste laget

Røk i FA-cupen.

Alle ventet på straffesparkkonkurransen, men ikke Angelo Ogbonna. På overtid i annen ekstraomgang sendte han West Ham videre i FA-cupen med 2-1-seier over Liverpool.

Jürgen Klopps elever, som for to uker siden tok seg til finale i ligacupen med seier i et straffedrama mot Stoke, fikk dermed ikke sjansen til å gjenta den bedriften. Gjestene hadde de fleste sjansene både i ordinær tid og i ekstraomgangene, men maktet ikke å utnytte dem.

Et frispark fra Dimitri Payet banet vei for avgjørelsen. Han slo ballen inn i feltet, der midtstopper Ogbonna nådde høyest og stanget ballen forbi Simon Mignolet.

- Jeg både kan og kan ikke forklare mine følelser. Dette var en stor fotballkamp, en klassisk FA-cupkamp, som vil gå inn i historien som en av West Hams største, sa West Ham-manager Slaven Bilic.

- Målet var bare pynten på kaken for Ogbonna. Han var fenomenal som midtstopper.

Det er West Ham som får gjeste Blackburn i neste runde om halvannen uke, men det var en seier som kostet. To av Ogbonnas forsvarskolleger var blant tre West Ham-spillere som måtte ut med skade.

Forrykende Klopp var tilbake på benken etter blindtarmoperasjonen sist helg. Hans unge lag skapte klart flest sjanser i første omgang og kunne ha ledet klart, men kom i stedet under rett før sidebytte da Michail Antonio scoret på volley ved lengste stolpe etter at Enner Valencias innlegg endret retning.

- Vi var det beste laget, skapte sjanser og spilte god fotball, men vi utnyttet ikke sjansene. Det gjør det tøft å tape, sa Klopp.

Største Liverpool-sjanse før pause var Philippe Coutinhos stolpeskudd etter en drøy halvtime, men i den forrykende omkampen kom også vertene til flere sjanser og hadde to stolpetreff ved Joey O'Brien og Payet.

West Ham-fansen var høyt oppe i pausen, men det gikk ikke mange minutter av annen omgang før lagene var like langt. Coutinho var både lur og dyktig da han fikk ta frispark fra 18 meter etter at Christian Benteke ble felt. Muren hoppet opp for å stoppe et høyt skudd, men brasilianeren skjøt under muren og rett i mål.

Snytt Liverpool fortsatte å kontre seg til store sjanser, men greide ikke å utnytte dem. West Ham jaget også scoring i en svært åpen kamp, og hjemmelaget ble nok snytt for straffe da Valencia ble lagt i bakken av Tiago Ilori da han halvveis i annen omgang prøvde å omsette et innlegg fra Michail Antonio i scoring.

Liverpool hadde de største sjansene i ekstraomgangene, men ingen av dem gikk inn, og dermed kunne Ogbonna avgjøre.

Kampen gikk hardt ut over West Ham-laget. Stopper Winston Reid måtte ut med en hamstringskade, mens Cheikhou Kouyate omtumlet måtte tas av banen etter å ha tatt telling i en kollisjon med Liverpool-backen Jon Flanagan. Også høyreback Joey O'Brien måtte ut med skade mot slutten.

For Liverpool lysner det skademessig. I det 58. minutt gjorde Daniel Sturridge og Divock Origi comeback etter sine skader da begge ble byttet inn samtidig.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram