Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel-VM i Qatar:

Skuffet Kristoff ut mot Boasson: - Jeg føler meg litt sveket

Misset fullstendig i spurten da Peter Sagan vant.

MISSET: Alexander Kristoff i samtale med kona Maren etter målgangeni  årets sykkel-VM i Doha.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MISSET: Alexander Kristoff i samtale med kona Maren etter målgangeni årets sykkel-VM i Doha. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DOHA/OSLO (Dagbladet/ProCycling): Peter Sagan fra Slovakia spurtet til VM-gull i herrenes landeveisritt i Qatar. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff var sjanseløse i avslutningen til tross for gode posisjoner. De ble nummer seks og sju.

Sagan tok VM-gull også i fjor - og beholder dermed den regnebuefargede verdensmestertrøya. Han er den sjette syklisten i historien som vinner sykkel-VM to år på rad. Den forrige som klarte det var Paolo Bettini i 2006 og 2007.

Det ble et spurtoppgjør mellom en større gruppe som kom sammen inn mot mål - og en rekke profiler skulle gjøre opp om gullet. Sagan var i mål foran Mark Cavendish og Tom Boonen

VANT: Peter Sagan spurtet til seier. Foto: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR
VANT: Peter Sagan spurtet til seier. Foto: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR Vis mer

Misset

I spurten ble det full kollaps for de norske, der opptrekket til Krisoff og Boasson ikke stemte.

- Jeg føler meg litt sveket, sier Kristoff til procycling.no.

- Jeg var på hjulet til Edvald, og han ventet altfor lenge. Til slutt spurtet han selv, selv om jeg ropte og ropte. Planen var at han skulle gå til med 400 meter igjen, men han gikk ikke før 250 meter, så det gikk ikke helt som planen. Jeg fikk ikke noen klar bane før det var for sent, sier Krisoff.

Boasson Hagen er enig i at det ikke gikk etter planen for den norske duoen i spurten.

- Jeg skulle kjøre opptrekk, men jeg startet for sent. Jeg trodde det skulle være mer motvind. Jeg gjorde en feil. Skuffelsen er absolutt stor, siden det ikke ble medalje som vi håpet på, sier Boasson Hagen.

Til TV 2 sa Krisoff følgende rett etter målgang:

- Jeg var på hjulet til Edvald og ropte at han skulle starte. Jeg vet ikke hva som skjedde. Han ventet for lenge. Jeg ble litt sperret da han gikk ut til sida, sier Kristoff til TV 2.

- Ødelegger dere for hverandre? spør TV 2s reporter.

- Jeg følte nesten det. Jeg ga klar beskjed. Vi hadde planen klar, men klarte ikke utføre det. Nå er jeg bare skuffet. Jeg må se det i reprise. Jeg følte jo nesten det (at han ville gå for egne sjanser), sier Kristoff.

Boasson forklarer:

- Jeg kjørte opptrekk, men startet for seint. Jeg prøvde å bli med støtene i starten, men startet for seint etterpå. Da glapp medaljen for begge. Da er vi like dårlige begge to. Noen ganger er det for tidlig - noen ganger for seint, sier Boasson til TV 2.

En gruppe på 26 ryttere fikk nemlig ei luke med omlag 150 kilometer igjen. Og ingen klarte å hente inn utbryterne.

Der satt tre nordmenn: Edvald Boasson Hagen, Truls Engen Korsæth og Alexander Kristoff.

Men spurtkanoner som Mark Cavendish (Storbritannia), Elia Viviani (Italia), Peter Sagan (Slovakia) var også i tetgruppa. I tillegg stjernenavn som Tom Boonen (Belgia) og Greg van Avermaet (Belgia).

PALLEN: Mark Cavendish, Peter Sagan og Tom Boonen. Foto: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR
PALLEN: Mark Cavendish, Peter Sagan og Tom Boonen. Foto: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR Vis mer

Hushovd i 2010

Totalt var syklistene gjennom 257,5 kilometer i stekende ørkenhete.

Det eneste VM-gullet til Norge for seniorer tok Thor Hushovd i 2010 i Melbourne, Australia. Edvald Boasson Hagen tok sølv i 2012.

Åtte norske ryttere sto på startstreken i Doha i dag: Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sondre Holst Enger, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Truls Engen Korsæth, Kristoffer Skjerping og Daniel Hoelgaard.

Syk rett før

Vegard Breen måtte stå over dagens VM-ritt med feber.

Breen var tiltenkt en rolle med å følge Kristoff tett gjennom den utfordrende delen av løypa ute i ørkenen.

- Jeg har ikke mindre tro på norsk suksess uten meg. Gutta er i form og er godt forberedt, skrev Breen i en tekstmelding til procycling.no rett før start.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!