SKUFFET: Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 8.-plass i Sölden. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKUFFET: Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 8.-plass i Sölden. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Skuffet Kristoffersen etter sesongåpninga: 
- Det er bare for dårlig

Nesten to sekunder bak.

SÖLDEN (Dagbladet): Etter en førsteomgang litt under pari var Henrik Kristoffersen på skuddhold av pallen før den andre omgangen i verdenscup-åpningen i storslalåm.

Der løypa i den første omgangen var noe «enkel», var den langt mer krevende i andre omgang. Kombinert med noe vanskeligere lysforhold, var dette noe som raskt ga seg utslag.

Flere løpere sleit med å komme seg til mål, og en av de var Kjetil Jansrud som falt i det krevende henget. Kristoffersen holdt seg på beina, men heller ikke nå fikk han nok fart på skiene.

Til slutt endte 22-åringen på en 8.-plass tross ambisjoner om å kjøre seg opp på pallen.

Leif Kristian Haugen og Aleksander Aamodt Kilde kjørte seg noe opp fra beskjedne 30.- og 28.-plass, og endte til slutt som nummer 18 og 23.

Nesten to sekunder bak

Franske Alexis Pinturault ledet etter den første omgangen med knapp margin på Marcel Hirscher, og tross en kjempeomgang av østerrikeren holdt førstnevnte unna.

I mål var han 70 hundredeler foran Hirscher, og hele 1,92 foran Kristoffersen som altså ble beste nordmann.

Tyske Felix Neureuther kjørte seg opp fra sjette- til tredjeplass.

Lys

Lysforholdene var ikke ideelle for de to nordmenenne som startet tidlig.

- Litt mørkere enn jeg tenkte det skulle være. Samtidig har vi fine forhold fordi vi starter så tidlig, så det går litt opp i opp, sier Haugen til NRK.

Kilde på sin side er klar på at han fortsatt sliter litt med de bratteste partiene, men at storslalåmformen blir stadig bedre.

- Sliter litt i henget og legger igjen ganske mye tid der. Ble tatt litt på senga. Jeg har tatt et steg i storslalåm, men det er fortsatt et stykke igjen, sier Kilde.