Skuffet matchhelt

LILLEHAMMER (Dagbladet): Lillehammer- Frisk Asker 2- 3 på sudden death og straffer. - Selv om jeg ble helt i straffekonkurransen, er jeg skuffet. Vi sløste jo bort ett poeng, sier Frisk-spiller Anders Bastiansen (21) til Dagbladet etter gårsdagens hockeydrama i Kristins Hall.

Etter 2- 2 ved ordinær tid og ingen mål i sudden death, ble kampen avgjort på straffeslag. Bare fem av 18 straffer gikk inn. Bastiansen var den eneste som greide å score da lagene tok én og én straffe.

Levende vegg

- I perioder føltes det som om vi spilte mot en levende vegg. LIK-keeper Anders Høgberg var helt strålende. I tillegg gjorde vi ham god med skuddene våre. Målet vårt var å reise hjem med tre poeng. Da er det skuffende bare å få to, sier Anders Bastiansen.

Frisk kom til Lillehammer uten NHL-stjerna Jeff Norton.

- Han har omgangssyke, men er tilbake igjen i søndagens hjemmekamp mot Storhamar. I går savnet jeg ham i laget. Vi tapte ett poeng, og fikk merke at det ikke er noe som heter lette kamper i eliteserien, sier Frisk-trener Serge Boisvert.

Protest

Også i treningskampene har regjerende norgesmester Frisk slitt mot innsatsgjengen fra Lillehammer. I Askerhallen ble det 2-2, på Lillehammer 4-3 til hjemmelaget, som ikke trekker protesten mot at Trondheim brukte en spiller som ikke var spilleberettiget i seriepremieren.

- I tillegg til Vålerenga, ber også Eliteserieforeningen om at vi skal trekke protesten.

- Det kommer vi ikke til å gjøre. Fordi reglene er klinkende klare, regner vi med å få medhold. Det vil si tre poeng og 5-0 i målforskjell i den første kampen, sier Frode Gulliksen, sportslig leder i Lillehammer.

DRAMA: Det var tett og svært jevnt mellom Lillehammer og Frisk i går kveld. Anders Bastiansen (nummer to fra høyre) avgjorde for Frisk etter 18 straffer.