Skuffet mester

Gunhild Halle Haugen ble norsk mester på hjemmebane i Sandefjord i går, men det var mager trøst.

I 10000-meterløpet Nordic Challenge ble hun bare treer bak Anna Diaz fra Portugal og Natalie Harvey fra Australia, og tida var ikke bedre enn 32.24,06. Ikke mye å rope hurra for 100 dager før OL i Sydney starter.

- Jeg merket at det gikk tungt allerede etter 3000 meter, og jeg må innrømme at jeg tenkte på å gi meg da, sa Gunhild etter å ha løpt inn til tredjeplassen. Hun måtte slippe Diaz og Harvey vel ni runder før mål.

Klaffet ikke

- Det er vanskelig å si hva som ikke klaffet for meg i dag, men det er slik at den som skal løpe bra på 10000 meter, må ha dagen. Det hadde ikke jeg i dag. Jeg er ingen maskin, men jeg må innrømme at jeg hadde håpet å løpe i hvert fall ett minutt bedre, sa Halle Haugen.

Hun har 31.47,89 som årsbeste denne sesongen. Det gir henne en sjetteplass på verdensstatistikken, men det var ikke mye som tydet på det i går. Da løp hun uinspirert og tungt. Verken farten eller teknikken var som den skulle.

- Jeg synes jeg slet litt på Bislett for en snau uke siden også. Kanskje kan det komme av at jeg har slitt en del etter at jeg kvalifiserte meg til OL i Lisboa 1. april. Jeg har vært syk flere ganger og vært gjennom flere pillekurer, sa hun.

Gunhild innrømmet at hun slet tungt og at gårsdagens løp var en nedtur, men heldigvis er det lenge til OL.

Dårlig generalprøve

- Jeg får trøste meg med at en dårlig generalprøve gjerne gir en fin premiere, og fortsatt er det jo tre måneder til OL. Det er bedre at jeg får en slik nedtur som dette nå enn i OL-konkurransen, sa Gunhild, som løper i Florø torsdag kveld, men da er det bare 3000 meter som står på programmet. - Jeg kommer til å bruke juni på mye trening. Dessuten er det meningen at jeg skal satse en del på litt kortere konkurranser. Det er viktig også, sa hun.

Det er i hvert fall helt sikkert at hun ikke kommer til å løpe flere 10000 metere før OL. Generalprøven gikk på Storstadion i Bugårdsparken like utenfor Sandefjord. (NTB)

DÅRLIG: Gunhild Halle Haugen ble norsk mester, men var skuffet over tida.