FALT SAMMEN: Liverpools James Milner var mest skuffet over at laget ikke presterte. Foto: NTB Scanpix
FALT SAMMEN: Liverpools James Milner var mest skuffet over at laget ikke presterte. Foto: NTB ScanpixVis mer

Skuffet Milner: - Jeg føler vi må spille i Europa

Kapteinen mener en stor klubb som Liverpool må vinne noe.

• Liverpool - Sevilla 1-3 (1-0)

BASEL (Dagbladet): De fleste Liverpool-spillerne var lite snakkesalige i møte med pressen etter kollapsen mot Sevilla.

En etter en passerte de pressesonen stirrende i bakken. Ved hver forespørsel ristet de på hodet - slik Jürgen Klopp gjorde på gressmatta da håpet om et etterlengtet trofé rant ut i sanden.

Kaptein James Milner sto på sin side rakrygget og svarte på spørsmål fra journalistene i nederlagets time.

- Det er åpenbart skuffende å tape en finale, men den største skuffelsen for meg var at vi ikke presterte. Vi møtte ikke opp. Pausen kom på et dårlig tidspunkt for oss, og vi slapp inn et mål tidlig i andre omgang. Vi kom aldri tilbake i kampen, sier Milner til et samlet pressekorps.

Både mot Borussia Dortmund og Villarreal kom Liverpool tilbake fra en vanskelig utgangsposisjon, den gløden var fraværende mot Sevilla.

- Vi var ikke helt der. Det var hull der vi må være 100 prosent limt sammen. Hva enn grunnen var. De skapte store problemer for oss på dødballer i første omgang, men bortsett fra det virket vi farligere utover i omgangen, men det kom ingen reaksjon i andre omgang. Utover i denne turneringen har vi vist karakter, og vist at det er mulig til å komme tilbake i vanskelige situasjoner, men i kveld klarte vi ikke det, sier Milner.

Stor skuffelse På spørsmål hva han tar med seg fra denne sesongen, svarer Milner:

- Vi har kommet til to finaler. Du må ta med det positive fra det. Sannheten er at vi tapte begge, og til slutt handler det om å vinne de kampene. Vi vet at vi kan slå alle på en god dag, og har vist det, men det handler om kontinuitet. Den andre halvdelen av sesongen har vi vist mer kontinuitet. Men vi må forbedre oss etter kvelder som dette, og vi er et ungt mannskap. Det handler om å være litt smartere i kamper også, for flere ganger har vi kastet bort ledelsen.

Det lå en Champions League-billett i potten i Basel. Den kan sendes til Spania. For Liverpool blir det ikke noe europacupeventyr etter at de ble nummer åtte i Premier League.

- Det er en stor skuffelse å ikke være i Europa neste sesong. Jeg føler vi må spille i Europa, en klubb av vår størrelse. Men det skal vi ikke. Om det hjelper i ligaen, hvem vet? Det har hjulpet lag tidligere. Det hjalp Liverpool sist det skjedde (2013/14-sesongen da Liverpool ble nummer to i Premier League journ.anm.). Så vi får se om det hjelper nå. Men vi må vinne noe også, sier Milner.

- Må reise oss Lagkamerat Daniel Sturridge oppfordret Liverpool-spillerne til å glemme den kampen så fort som mulig.

- Det var en av de kampene hvor vi ikke kom i mål. Vi må se framover, sier Sturridge, som ikke fant mye trøst i scoringen.

- Vi prøvde vårt beste. Finaler kan gå begge veier. Du må gi alt. Og vi gjorde ikke det. De var effektive i den andre omgangen, vi burde avgjort kampen i den første omgangen, sier Sturridge.

Spissen mener det ikke er noen snarvei til suksess, men at det er hard jobbing som gjelder.

- Det er en av de situasjonene hvor du vil være en vinner, du vil være en mester. Fansen reiste hit og fikk det til å føles som en hjemmekamp for oss. Vi gjorde ikke det vi skulle. I finaler må alt stemme. Vi må reise oss etter dette. Vi kommer ikke til å spille i Europa neste sesong. Vi må omgruppere i sommer og jobbe hardt, sier Sturridge.

Beholdt troen Tre av de fire finalelagene i europacupene er spanske. Det betyr at vi får en spansk mester i både Europa League og Champions League denne sesongen.

Stemningen blant Sevilla-spillerne var naturligvis mye bedre etter kampen. De feiret med lenge med fansen og kom ut fra garderoben lenge etter Liverpool-spillerne.

- Hver gang vi faller til bakken har vi vist at vi kan reise oss. Unai Emery fortalte oss i pausen at vi måtte ha tro på kampplanen. Vi hadde en veldig god start i andre omgang, vi scoret raskt og var fantastiske derfra og ut, sier Sevillas tomålsscorer Coke ifølge uefa.com.

Han ble fortjent kåret til banens beste spiller.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.