Skuffet Myhrvold godkjente brevet til IOK

Idrettspresident Arne Myhrvold gjorde trolig en kjempetabbe da han godkjente brevet Kulturdepartementet sendte til IOK-president Juan Antonio Samaranch. Brevet førte til at Jan Staubo fortsetter som IOK-medlem, og Myhrvold kan for godt ha ødelagt sine sjanser til å bli medlem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg har hørt at brevet ikke hadde noen innvirkning på valgprosessen, men etter å ha hørt Staubos uttalelser kan det se ut som om henvendelsen er blitt tolket på gal måte, sier en oppgitt Arne Myhrvold på telefon til NTB.

Idrettspresidenten innrømmer at han godkjente brevet, som han kaller en myk støtteerklæring til sitt eget kandidatur, før det ble fakset direkte til Samaranch. Godkjennelsen har utvilsomt kostet ham en plass i det gode selskap.

Uvitende

- Det er viktig å ha noen prinsipper, og de føler jeg at vi har gitt til kjenne i denne saken. Jeg mener imidlertid at både Jan Staubo og IOK må tåle et slikt brev. Etter det vi har fått vite i dag, er det bare å vente et år til neste korsvei, sier Myhrvold.

- Staubo har sagt han godt kan komme til å fortsette til han går av for aldersgrensen i 2001?

- Javel. . .det er i så fall hans valg, kommenterer en særdeles overrasket Myhrvold som var helt uvitende om at det var aktuelt for Staubo å fortsette.

- Avgjørelsen er neppe tatt på sparket. Jeg er skuffet og skjønner ikke hva Jan Staubo driver med. Han har sagt klart i fra at han skulle støtte meg i kampen om å bli valgt inn i IOK, og har lenge gitt uttrykk for at han skal gi seg, røper Myhrvold.

- Har Staubo tabbet seg ut?

- Det må han selv svare på.

Samlet

Norges Idrettsforbund/Olympiske komité og Kulturdepartementet har i samarbeid tatt debatten om en demokratisering av idrettsorganisasjonen IOK generelt og valgprosessen spesielt. Den norske regjeringens forsøk på å påvirke IOK ved å støtte Myhrvold kan resultere i at Gerhard Heiberg blir Norges eneste IOK-medlem når Staubo går av.

- Det er vanskelig å si, jeg har egentlig ingen formening om det. Men det er overraskende hvis IOK skal ta et brev som dette ille opp. Idretten og Kulturdepartementet er enig om at det er viktig at landet står samlet for å fremme demokratisering innen idretten, avslutter Myhrvold.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer