Skuffet Nordhaug etter Tour de France-nei

- Virker som dette var planen hele året.

HJEMMESOMMER: Det var ikke plass til nordmenn da Belkin Pro Cycling plukket ut sine ryttere til Tour de France. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen/WWW.PROCYCLING.NO
HJEMMESOMMER: Det var ikke plass til nordmenn da Belkin Pro Cycling plukket ut sine ryttere til Tour de France. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen/WWW.PROCYCLING.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Som forventet ble det akkurat ikke plass til Lars Petter Nordhaug i årets Tour de France.

Belkin Pro Cycling kunngjorde onsdag at de drar med ni nederlandsktalende ryttere til det franske etapperittet. Bauke Mollema er kaptein, mens Laurens Ten Dam og Steven Kruijswijk får beskyttede roller.

Lars Boom, Stef Clement, Tom Leezer, Bram Tankink, Sep Vanmarcke og Maarten Wynants kompletterer laget.

Dårlig informert
procycling.no var i kontakt med Nordhaug tirsdag kveld. Da hadde han ikke hørt noe fra ledelsen i laget, men sa at det så «mørkt ut» med tanke på Tour de France-plass.

I dag innrømmer han at det var et lite skyggespill:

- Jeg fikk offisiell beskjed i går, men har skjønt dette i et par uker. Det kunne skjedd noe med en av rytterne under Tour de Suisse, men egentlig var håpet allerede ute.

- Har Belkin planlagt dette lenge, tror du?

- Det er det som gnager meg litt. Jeg føler de har hatt en plan om å sende et «nederlandsk» lag i hele går, men de har ikke informert meg om det. Det kunne de fint ha gjort, for da hadde jeg lagt opp sesongen litt annerledes. Jeg mener fortsatt at jeg er god nok for dette laget, men nå får jeg konsentrere meg om søndagens fellesstart i NM i stedet, sier Nordhaug til procycling.no.

- Vil gjenta fjoråret
I fjor var nordmannen en viktig brikke for Bauke Mollema i den siste fjelluka, men årets prestasjoner har altså ikke vært gode nok til å overbevise Nico Verhoeven til å gi ham sjansen på ny:

- Vi ønsker å gjenta vår gode prestasjon fra fjoråret, sier sportsdirektør Nico Verhoeven.

- Bauke er lederen vår, mens Laurens har en liknende rolle som i fjor. Vi ønsker å beskytte ham så han kan spare energien til å hjelpe Bauke i fjellene. Dersom det setter ham i en bra posisjon i sammendraget, vil vi ikke ofre ham.

PS! Etter NM blir trolig Polen rundt hans neste opptreden i Belkin-drakten.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer