Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffet Nordhaug mistet kapteinen

Tittelforsvarer Kwiatkowski sleit i Amstel Gold Race.

HANG IKKE MED: Michal Kwiatkowski var ikke sterk nok til å følge de beste i Amstel Gold Race .Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com).
HANG IKKE MED: Michal Kwiatkowski var ikke sterk nok til å følge de beste i Amstel Gold Race .Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Team Sky var et av de førende lagene i årets Amstel Gold Race. Fronten av feltet i søndagens nederlandske klassiker var i lange perioder bekledd av de sorte rytterne fra det britiske mannskapet. På stigningene lå Team Sky foran og kontrollerte. På flatene skrudde de farten opp for å legge press på andre favorittene. 

Det harde arbeidet til tross, stjernelaget med tittelforsvarer Michal Kwiatkowski skulle dra hjem uten toppresultat. Like før siste runde fikk Lars Petter Nordhaug beskjed på øret om at lagets polske kaptein ikke følte seg bra.

20 kilometer før mål, da feltet gikk over Cauberg for tredje og nest siste gang, måtte Kwiatkowski slippe feltet. E3 Harelbeke-vinneren syklet ut av løypen på toppen av bakken kort tid etter. Sky-kapteinen sluknet plutselig, som et visuelt ekko av måten han uten forvarsel klappet sammen på Oude Kwaremont i Flandern rundt. 

- Det var et hardt Amstel. Det gikk fort hele dagen. Vi kjørte bra som lag, lå stort sett foran og tok mye vind for «Kwiatko». Men han hadde ikke beina, så det var synd, sier en skuffet Nordhaug i et intervju med Tv2. 

31-åringen fra Nøtterøy gjorde et sterkt ritt for sin kaptein. Nordhaug fikk samme tid som vinner Enrico Gasparotto (Wanty) og ble beste Sky-rytter som nummer 29 i den 47-rytter store gruppa som gikk over målstreken først. Ifølge rapporter fra Sporza fikk Kwiatkowski det tøft med kulden da regnbygene begynte falle ned over Limburg.

- Jeg vet ikke hva som skjedde med han (Kwiatkowski). Jeg satt blant de fremste og så ikke hva som skjedde bak meg. Før siste runde fikk vi beskjed at han ikke hadde mer å gi. Det var synd, sier den norske Sky-rytteren - som til tross for sitt sisyfosarbeid er fornøyd med hvordan han presterer idet han ser frem mot onsdagens Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège neste helg. 

- Jeg er med i første gruppe som jeg pleier å gjøre her. Men jeg hadde ikke noe mer å gi i spurten. Jeg hadde nok topp ti i dag. Eller, det er jo vanskelig å si, for jeg lå ganske greit plassert. Men beina ville ikke, forteller Nordhaug om den hektiske finalen etter Cauberg.  

- Jeg er fornøyd med egen prestasjon og at jeg er foran i gruppa. Jeg fikk også gjort mitt for laget i dag. Men jeg er så klart misfornøyd med at Kwiatkowski ikke er der. For vi tok ansvar i dag, gjorde mye jobb for å gjøre det hardt og et godt ritt for han.  

Kwiatkowski hviles onsdag
Kurt Asle Arvesen, sportsdirektør hos Team Sky, støttet Nordhaugs ros av lagets prestasjon, men heller ikke han hadde noen god forklaring på hvorfor Kwiatkowski ikke maktet å følge de beste i finalen.  

- Laget var veldig bra i dag. Danny (Van Poppel) var supersterkt i vinden i lang tid og det betydde at våre rytterene kunne sitte på hjulet hans, noe som er veldig viktig i dette rittet. Løypa går venstre, høyre, opp og ned på smale veier, og energi man sparer er veldig fordelaktig, sier Arvesen.  

- Lars Petter og Sergio (Henao) ga 100 prosent på Cauberg, men kunne ikke gå med Gasparotto og de befant seg i en gruppe på 29 ryttere hvor det satt bedre spurtere. Lars Petter prøvde å åpne spurten tidlig og beveget seg opp før finalen, og Sergio hadde egentlig ikke noen stor sjanse mot de raske.  

- Det er synd at Michal ble frakjørt. Han hadde ikke beina i dag, ganske enkelt. Planen er ikke å kjøre for han i Fleche Wallonne, så han får seg noen dager i Spania før han kommer tilbake igjen på torsdag. 

Hele Norges coronakart