- Skuffet og overrasket

Paris (NTB-TT): UEFA-president Lennart Johansson ble fratatt muligheten til å styre verdensfotballen. Etter dagens nederlag for Sepp Blatter i kampen om å bli ny FIFA-president, sa svensken at han også er klar til å gi seg som leder for den europeiske fotballen.

- Sier UEFA at det er på tide å bytte, så går jeg, sa Johansson etter valgnederlaget.

Nederlag er egentlig et for svakt ord, for det var ren utklassing.

- Jeg er skuffet og veldig overrasket over det klare nederlaget. Jeg var ganske sikker på å vinne, og regnet med å få rundt 100 stemmer, sa Johansson som bare fikk 80 mot Blatters 111.

Løftebrudd

Hvordan de ulike delegatene har stemt, vet de bare selv. Johansson fikk kun 80 stemmer, noe som innebærer at flere enn tre (Danmark, England og Frankrike) av de 51 europeiske landene har brutt sine skriftlige løfter og gått mot sine egne fotballpresidenter.

Johansson selv ville ikke spekulere rundt emnet, men en av UEFAs visepresidenter erkjente: - Vi må se nærmere på situasjonen. Det er viktig at vi studerer den nøye, sa italieneren Antonio Matarrese.

Stor taper

Johansson viste seg som en stor taper, han kom ikke med noen bortforklaringer etter valgnederlaget. UEFA-presidenten har 14 av de 24 medlemmene i FIFAs lovgivende organ, eksekutivkomiteen, på sine side, og skal kunne gjøre presidentlivet svært vanskelig for Blatter.

- Jeg tenker ikke på å ta noen revansj bare fordi jeg har majoritet der. Derimot kommer jeg til å kjempe videre for mine visjoner, sa Johansson som erkjente at at han ikke bare hadde tapt for den nye presidenten, men like mye for den avtroppende Joao Havelange.

(NTB)