Skuffet og utslått Gamst

Blackburn ute av UEFA-cupen.

Morten Gamst Pedersen og Blackburn måtte slå Leverkusen for å avansere til åttedelsfinalen i UEFA-cupen, men er ute av turneringen etter 0-0 på hjemmebane torsdag.

Blackburn tapte det første møtet i Tyskland 2-3, og måtte derfor vinne for å gå videre fra 3. runde. Men verken Gamst Pedersen eller de andre Blackburn-spillerne maktet å få ballen forbi Jorg Butt i Leverkusen-målet.

Rovers-keeper Brad Friedel mener gjestenes erfaring ble hjemmelagets bane.

- Leverkusen gjorde nøyaktig det vi forventet at de skulle gjøre, fordi de har masse rutine i laget og uthaling av tid er vanlig og hører med i europeisk fotball, sa målvakten, som innrømmet at tyskerne fortjente å avansere.

Fem minutter ut i kampen smalt «Gamsten» til på frispark fra rundt 30 meter, men skuddet gikk like over. Ti minutter senere forsøkte han seg igjen, men hadde ikke hellet med seg denne gangen heller.

Spissen Benedict McCarthy hadde også to store sjanser, men misset ved begge anledninger.

- Vi hadde mange store sjanser i kampen, og trengte at de skulle gå inn, men det gjorde de ikke. Leverkusen fortjente å gå videre etter deres hjemmekamp, sa Friedel.

Han får støtte av sjefen Mark Hughes.

BARE NESTEN: Morten Gamst Pedersen var en konstant trussel, men lagkameratene klarte ikke å omsette de mange gode innleggene hans i scoring. Foto: AP
BARE NESTEN: Morten Gamst Pedersen var en konstant trussel, men lagkameratene klarte ikke å omsette de mange gode innleggene hans i scoring. Foto: AP Vis mer

- Vi ødela for oss selv i den første kampen. Men vi lærte av det, og det er skuffende at vi ikke maktet å ta oss videre, sa den tidligere stjernespissen.