TJUVSTARTET: Bjørn Einar Romøren var først av Kollenhopperne som testet den nye Holmenkollen i går kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TJUVSTARTET: Bjørn Einar Romøren var først av Kollenhopperne som testet den nye Holmenkollen i går kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Skuffet over at dette overskygger det som skal skje

Men Anette Sagen bruker all energi på kveldens hopp.

||| (Dagbladet): I går kveld ble Anette Sagen snytt for å være førstemann ut hoppet i nye Holmenkollen da Bjørn Einar Romøren hoppet først blant testhopperne i Kollen.

I dag kom Anette Sagen tilbake til Norge for å forberede seg til kveldens åpning, og på reisen hjem har hun fulgt medieoppstyret via internett.

- Jeg sjekket nettet og fikk se alt oppstyret, og det er klart jeg er skuffet over at dette på en måte overskygger det som skal skje i kveld. Men jeg vil ikke bruke energi på dette nå, for jeg trenger alt jeg har av energi til hoppet i kveld. Jeg er faktisk litt døgnvill, sier hun til Helgeland Arbeiderblad.

Sjokkert
Mange har reagert kraftig på at det nettopp var Romøren, som konkurrerte med Sagen om å bli den heldige, som likevel fikk hoppe først. Sagen vil likevel ikke kritisere dem som hoppet i går kveld, og var fullt klar over at det skulle være hoppere ut kanten før henne.

- Jeg har hele tiden vært klar over at nye Holmenkollen måtte prøvehoppes før den ble åpnet. Det er helt naturlig i et nytt anlegg, og for meg er det ikke viktig hvem som var prøvehoppere. Jeg er fortsatt veldig stolt over å få være den første offisielle hopperen som setter utfor i nye Holmenkollen, utdyper hun i en pressemelding fra skiforbundet.

Sagen ble llettere sjokkert over alt oppstyret rundt åpningen av det nye VM-anlegget.

- Det er jo i grunnen veldig hyggelig at engasjementet og interessen rundt jentehopping er så stort. Vi som driver med jentehopping er også veldig glad for at Norge, og spesielt Oslo kommune, sender dette signalet til resten av verden. Det er viktig for utviklingen av jentehopping framover, sier Sagen.

Sier alt om Anette
Hoppsjef Clas Brede Bråthen sa til Dagbladet tidligere i dag at det var uforståelig at Romøren, som verdenscuphopper og aktuell for VM-laget til skiflygning i Planica, deltok som testhopper uten at landslagsledelsen var informert eller spurt.

Kveldens kommentator Arne Scheie skjønner at folk er provoserte. Anette Sagens far kalte gårsdagens tjuvstartere for «drittsekker».

Anette selv vil ikke gå så langt.

- Nå trenger jeg både mat og en god dusj. Jeg håper at all ståheien om gårsdagens hopping ikke blir hovedtema i dag, sier hun.

- Det sier alt om hvorfor Anette er blitt en av de mest meritterte hopperne våre. Hun bryr seg ikke om at det har vært hoppet i bakken, eller hvem. Jeg synes det nå er enda større grunn til å møte opp i dag, og vise sin respekt for Anette Sagen, og for Oslo kommune som har git oss dette fantastiske anlegget, sier Clas Brede Bråthen.

OFFISIELT:  Er Anette Sagen den første hopperen i nye Holmenkollen, når hun setter ut i kveld.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
OFFISIELT: Er Anette Sagen den første hopperen i nye Holmenkollen, når hun setter ut i kveld. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer