Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skuffet over at prosjektet ikke har lyktes

Men det er ikke derfor Raymond Johansen slutter i VIF.

FORSVINNER ÉN ETTER ÉN: Martin Andresen blir her ønsket velkommen til Vålerenga av Raymond Johansen og Jan Erik Aalbu. Nå er begge borte. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
FORSVINNER ÉN ETTER ÉN: Martin Andresen blir her ønsket velkommen til Vålerenga av Raymond Johansen og Jan Erik Aalbu. Nå er begge borte. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no) Det har vært noen turbulente uker i Vålerenga, noe som første til at hovedtrener Tor Ole Skullerud i går sa opp jobben.

I ettermiddag valgte Raymond Johansen å trekke seg som leder av sportslig utvalg, med umiddelbar virkning.

- Det er ikke med lett hjerte jeg velger å trekke meg. Jeg hadde håpet at det skulle være enklere å kombinere et frivillig verv i Vålerenga med å være partisekretær i Arbeiderpartiet, sier Raymond Johansen til klubbens hjemmeside.

Skullerud begrunnet i går sin avgang med at han er sliten og ikke ha fulladet batteri - og at Vålerenga fortjener og trenger mer enn det. Også Johansen sier at han ikke har mulighet til å holde et godt nok fokus på klubben.

- Situasjonen i Vålerenga nå krever maksimalt fokus fra sportslig leder og alle andre sentrale personer. For meg er det imidlertid nå nødvendig å ha all oppmerksomhet og energi rettet mot Arbeiderpartiet og valgkampen. Da mener jeg det er best for klubben, for Arbeiderpartiet - og ikke minst for meg selv at jeg trekker meg, sier Johansen.

Sportsdirektør Truls Haakonsen vil inntil videre rapportere direkte til hovedstyret ved styreleder Odd Skarheim.

- Fantasibeløp
Det har vært skrevet og sagt mye om «Prosjekt Martin» helt siden han kom til Oslo-klubben, men Johansen understreker at resultatene ikke har noe med hans avgang å gjøre.

- Prosjektet har ikke fått de resultatene vi forventet, og det er jeg skuffet over. Men årsaken til at jeg gir meg er at dette vervet ikke lar seg kombinere med valgkampen til Arbeiderpartiet. De siste dagene har halvparten av henvendelsene jeg har fått handlet om Vålerenga, sier Johansen til Dagbladet.

Det har blitt spekulert i at Martin Andresen har en sluttpakkeavtale som vil gi ham ti millioner kroner om han får sparken, men dette avviser Johansen.

- Det har vært noen fantasibeløp i media, sier han.

Etter det Dagbladet kjenner til er sluttpakkeavtalen til Andresen verdt rundt halvparten av dette, i underkant av fem millioner kroner.

- Var krevende
Tor Ole Skullerud sa i går han har tenkt på dette en stund, men at den endelige avgjørelsen kom denne uka.

- Alle har sett at det har vært krevende å være Vålerenga-trener den siste tida. Men jeg så dette som en kjempespennende utfordring da jeg sa ja til jobben, og det er en erfaring jeg alltid vil ta med meg videre, sa Skullerud til Dagbladet.

Selv om Skullerud har hatt stillingen som hovedtrener, er det gjerne spillende manager Martin Andresen som har framstått som den sterkeste mannen utad. Skullerud sier samarbeidet har fungert bra.

- Vi har hatt en fin dialog og har samarbeidet veldig tett. Samtidig har det vært enigheter og uenigheter som i alle samarbeid.

For manager Martin Andresen kom denne avgjørelsen brått på.

- Nå får vi snu oss rundt. Det er ikke tvil om at dette passer oss litt dårlig. Vi får inn Kaz (Sokolowski) igjen når han er friskmeldt, i mens får vi gjøre det vi kan, sa Andresen om Skullerud-avgangen i går.

Sju tap på rad
Årets sesong startet dårlig for Vålerenga, før klubben gradvis ble bedre utover våren. I sommer har de derimot gått på tap etter tap og nå står det hardtsatsende laget fra Oslo Øst med sju strake tap i serien.

Presset på Martin Andresen har økt for hver uke, men han er fast bestemt på å føre hovedstadslaget ut av motgangen.

Den spillende manageren mener skader og spillersalg må ta mye av skylda for nedturen, men uansett - faktum er at Vålerenga nå bare er tre poeng over en kvalikplass og fem over direkte nedrykk.

Og kampene som venter er heller ikke av de letteste: Hjemme mot Molde til helga og borte mot et kriserammet Fredrikstad i neste runde. Et lag som da kanskje har redningsekspert og tidligere VIF-trener Tom Nordlie på sidelinja.

TRAKK SEG I GÅR: Tor Ole Skullerud sa i går opp jobben som hovedtrener i Vålerenga. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TRAKK SEG I GÅR: Tor Ole Skullerud sa i går opp jobben som hovedtrener i Vålerenga. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling