Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffet over Bode Miller

Hans Petter Buraas er glad for at Bode Miller ikke lenger kjører på samme skimerke som ham.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Burre mener at utviklingen av nytt utstyr stoppet opp de to sesongene Miller kjørte for Rossignol.

Han hadde ikke kjørt et v-cupen siden Madonna di Campiglio før jul i fjor, og var derfor godt fornøyd med kjøringa i går - helt til han hektet midtveis i andreomgang. Han lå på 17. plass etter førsteomgang.

-  Jeg prøvde å satse litt mer i andreomgang, og da satt det bra. Synd det ble hekt, men jeg er fornøyd likevel. Deilig å være tilbake, sier 29-åringen.

Dagbladet møtte Buraas på hotellet for å snakke om comebacket etter et nytt skadeavbrekk, VM-sesongen, og kom snart inn på verdenscupleder Bode Miller som i går led samme skjebne som Buraas da han hektet etter få porter, akkurat som i lørdagens storslalåm. Miller kjører for Atomic denne sesongen etter to sesonger på Burres langvarige samarbeidspartner Rossignol. Amerikaneren er blant de hyppigste fabrikk-shopperne i alpintsirkuset. Han har tidligere kjørt for K2 og Fischer.

For Buraas var det en lettelse at Miller forsvant. OL-mesteren fra Nagano har vært skuffet over Millers manglende vilje (eller evne) til å bidra til utstyrsutviklinga.

-  Jeg føler egentlig at Bode ikke var dyktig på det. Trodde egentlig det skulle skje mye mer. Det var jeg skuffet over, sier Buraas til Dagbladet.

Tok ansvar sjøl

Buraas mener at det er slik det blir når skifabrikker knytter til seg en superalpinist som kompromissløst krever det beste utstyret - uten å bidra sjøl.

Med Miller borte, har Buraas sjøl tatt ansvar for - og fått anledning til - å utvikle nye og oppdaterte ski.

-  Jeg har jobbet veldig mye med Rossignol for å utvikle utstyret nå i år, og føler vi har fått god uttelling for det, sier han.

Han mener at skadeavbrekket gjorde ham mer skikket til dette arbeidet.

-  Når man er borte fra skikjøring en stund, får man en helt syk følelse for underlaget. Når man kjører hele tida, så er det vanskeligere å føle nyansene. Når jeg nå fikk på meg de nye skia, tenkte jeg: «oj, nå har det skjedd litt igjen,» sier han.

Buraas mener at lojalitet til et skimerke lønner seg over tid. Fordi ikke alt lar seg måle i penger.

Uten forsikring

-  Jeg har kjørt Rossignol i alle år, og føler det er mitt merke. Det hadde ikke vært noe særlig om jeg skulle avsluttet karrieren min på et annet merke bare på grunn av penger, sier han.

Men noe lar seg definitivt måle i penger. For eksempel prisen for å forsikre seg. Den er skyhøy for Burre etter nakkeskaden som gjorde ham 50 prosent handikappet i nakken, og den påfølgende kneskaden som har ødelagt det meste av brusk i kneet hans.

Nå er det ingen som vil forsikre Burre mot nye skader.

-  Jeg har forsikring i den grad at det ikke er problem om det skjer noe med meg. Men jeg har ingen egen tapsforsikring. Etter skadene er det ikke så mange selskap som er interessert i å forsikre meg.

De skulle ha 300 000 kroner i premie. Og jeg har lagt inn ganske mye i forsikringspremier opp gjennom åra, og har vel fått tilbake noe av pengene, men ikke alt. Derfor droppet jeg dette, sier Burre.

Gårsdagen brukte han mest til å føle seg fram. Kjøringa gikk stakkato i første omgang. Men andreomgangen ga altså håp om Burre-kjøring som i gamle dager. Så lenge det varte.

Og kneet holdt.

Er forsiktig

-  I dag var det bra, sier han - vel vitende om at det ikke behøver å være like bra i morgen.

-  Det er ikke så enkelt. Jeg er veldig redd for at jeg skal dra strikken for langt. Da blir det så vanskelig å komme seg tilbake dit jeg bør være. Må hele tida passe på belastningen.

Foreløpig vet han ikke om kneet holder vinteren gjennom. Kommer en ny skade, legger han opp som toppalpinist.

-  Uansett er jeg veldig avslappet til hva som skjer. Jeg har mange andre interesser, og kommer ikke til å gå glipp av veldig mye om jeg ikke får kjørt de siste åra jeg kunne holdt nivået. Og det er egentlig litt godt.

GJENSYNSGLEDE: Deilig å være tilbake, sa Hans Petter Buraas. Dagbladet møtte 29-åringen på hotellet for å snakke om comebacket etter ett nytt skadeavbrekk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media