Skuffet over dommerne

Fredrikstad-trener Egil Drillo Olsen hevder at nesten hvert eneste lange innkast eller dødball ender med en holding.

Egil Drillo Olsen gledet seg til at norske dommere skulle slå ned på trøyeholding. Det har han sett lite til. Samtidig ser han en økt tendens til hjemmedømming i Tippeligaen.

- Det er ikke mulig å se et avis- eller TV-bilde fra en duell i feltet uten at en spiller holder en annen. Det er bare unntaksvis at det ikke burde vært blåst straffespark. Det må jo et brytetak til, en dobbel Nelson, før dommeren reagerer, sier Fredrikstad-treneren, som kan fortelle at det bare er omtrent hver femtiende corner som ender i scoring. - At ikke dommerne har slått hardt ned på dette, er den største skuffelsen for meg, sier Olsen.


- Men når trenere og spillere er enige om at dette er et problem, kan dere ikke da bare la være å holde?

- Nei, fotballen er altfor konkurranseorientert til at noen tenker sånn. Spillere gjør det som lønner seg. Tjener du på å bryte regler, så blir de brutt, mener Drillo.


Han har hørt flere forslag for å få bukt med holdingen, fra å spille med ettersittende drakter, eller trøyer av papir som lett rives i stykker, til å ikle spillerne votter som gjør at de ikke får fast grep.

- For meg er det enkelt: Regelendringer er det eneste som nytter. Trøyeholding bør automatisk føre til gult kort. Har snakket med mange dommere om dette. De sier det er umulig å se alt som skjer i feltet. Da sier jeg: Blås på det du ser!

Toppdommer Terje Hauge velger å snu på det:

- Jeg er skuffet over trenere og spillere som ikke tar tak i problemet sjøl. Jeg prøver å være rettferdig, og det hadde blitt en parodi om jeg skulle blåst straffe på alle holdinger.

FAST GREP 1: Lyns Jo Tessem sjekker elastikken i Haraldur Gudmundssons Aalesund-drakt. Foto: Scanpix
FAST GREP 1: Lyns Jo Tessem sjekker elastikken i Haraldur Gudmundssons Aalesund-drakt. Foto: Scanpix Vis mer
SKUFFET: FFK-trener Egil Olsen.