Skuffet over FIS

Johannes Høsflot Klæbo mener Det internajsonale skiforbundet (FIS) burde ha gjort mer før coronasesongen.

MISFORNØYD: Johannes Høsflot Klæbo er misfornøyd med FIS. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MISFORNØYD: Johannes Høsflot Klæbo er misfornøyd med FIS. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av desember valgte det norske langrennslandslaget å droppe alle verdenscuprenn før jul og Tour de Ski.

Nå har de norske stjernene gått nesten tre uker uten konkurranse og virkelig fått kjenne på konsekvensene av konkurransenekten.

- Det er selvfølgelig kjedelig å ikke få konkurrere. Det er det du trener for, men igjen, så var jeg litt forberedt på det. Vi visste at det kom til å bli en annerledes sesong. Vi visste at det ville skje ting, forteller Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet.

Og det er nettopp vissheten om at det kunne skje ting som fører til litt irritasjon for Klæbo i retning Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Misfornøyd

Der for eksempel Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) tidlig tok grep før sesongen, valgte FIS å gjennomføre konkurranseplanen tilnærmet likt andre år. At forbundet aldri la noen reserveplan er Klæbo misfornøyd med.

- Jeg skulle ønske at FIS så at dette kunne skje, og at de burde ha en plan b eller c. Hadde vi holdt oss på én plass, hadde dette ikke skjedd, mener langrennsstjernen.

- Jeg tror, jo færre destinasjoner, jo mindre risiko er det. Der har vi jo forskjellig syn. Det jeg ønsker, er at de hadde hatt en plan b og c som hadde vært et alternativ. Nå er det ikke sånn, og så får vi krysse fingrene for at det går bra etter hvert, forteller Klæbo videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer