Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffet over Messi: - Den dårligste kampen jeg har sett ham spille

Klarte ikke å svare etter Ronaldos hat trick fredag.

TUNG DAG: Lionel Messi klarte ikke å prege kampen mot Island. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
TUNG DAG: Lionel Messi klarte ikke å prege kampen mot Island. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

I mange år har Cristiano Ronaldo (33) og Lionel Messi (30) knivet om de prisene som finnes i fotballsirkuset. De siste ti årene (!) er det bare de to som har vunnet Gullballen - fem hver.

Og mens Real Madrid-spiller Ronaldo viste seg fra sin aller beste side, og scoret hat trick og reddet uavgjort for Portugal fredag kveld, var det mange som ventet på at Messi skulle svare på sin måte mot Island lørdag.

Men Messi preget ikke kampen på noen som helst måte, mye takket være et godt islandsk forsvar.

SUPERKAMP: Island leverte nok en fotball-bombe med 1-1 mot Argentina i sin første VM-kamp. Tidligere Bodø/Glimt-keeper Hannes Halldorsson reddet straffespark fra Lionel Messi og den islandske forsvarsmuren holdt stand. Arne Scheie og Jonatan Tollås Nation oppsummerer kampen med programleder Øyvind Godø. Vis mer

- Helt ute

Det merket også NRK-ekspert Carl-Erik Torp seg.

- Han er helt ute. Jeg tror faktisk dette er den dårligste kampen jeg har sett Messi spille, sier Torp i NRKs VM-sending.

Messi bommet også underveis på et straffespark. Det sier litt om presset han er under, mener Torp.

- Det presset han hadde på skuldrene sine på den straffen, fra 44 millioner argentinere, det kjente han. Det er et helt annet press å spille for landslaget, sier Torp.

Arne Scheie i Dagbladets VM-studio, hyller islenderne.

- Det er måten de spiller på, de nekter argentinerne rom. De har et fantastisk midtstopperpar. Og Hannes Halldorsson har den strafferedningen på CVen for livet, sier Scheie.

Ga seg på landslaget

Statistikknettstedet Opta melder imidlertid at det ikke sto på sjansene. Messi hadde elleve skudd på mål, men lyktes ikke med noen av forsøkene. Til sammenligning hadde Ronaldo fire mot Spania fredag, og satte tre av dem. Dødelig effektivt.

Klar for fotball-VM? Vi har samlet noen av VM-historiens største øyeblikk! ⚽

Et innlegg delt av Dagbladet (@dagbladet)

Det har gjerne vært litt tendensen for Messi: Han glitrer i Barcelona, men det stemmer liksom ikke helt 100 prosent med landslaget.

For et par år siden var han så langt nede etter finaletapet i Copa America at han sa seg ferdig på landslaget. Kort tid etterpå gjorde han imidlertid helomvending.

Heller ikke nå er Messi sikker på om han fortsetter. Han har varslet at han avgjør landslagsfremtiden etter VM.

Messi-stikk?

Fredag ble Ronaldo dømt til betinget fengsel og en kjempebot etter å ha unndratt skatt. Noen timer senere svarte han altså med å herje mot sin iberiske rival, Spania.

Og etter den første scoringen, spekuleres det i om han sendte et stikk i retning Messi:

Etter å ha sendt David de Gea til det ene hjørnet og ballen i det andre på et straffespark han selv skaffet, gned Ronaldo haken sin som om han hadde bukkeskjegg.

Det tolkes som et svar til Adidas-reklamen med Messi og en ekte geit. På engelsk er GOAT et akronym for «greatest of all time», tidenes beste

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media