Eliteserien

- Skuffet over NRK

Trener Eirik Horneland er tydelig på at Pål André Helland og de andre RBK-spillerne ikke skal sensureres. Samtidig er han skuffet over NRK som ikke viste et intervju med ham. - Ikke relevant, svarer kanalen.

BLÅSER RUNDT ØRENE: Eirik Horneland og Rosenborg har hatt utenomsportslige ting å stri med de siste dagene. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
BLÅSER RUNDT ØRENE: Eirik Horneland og Rosenborg har hatt utenomsportslige ting å stri med de siste dagene. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Det har kokt rundt Pål André Helland og Rosenborg de siste dagene. Denne gangen skyldes det en famøs scene etter 0-1-tapet for Sporting Lisboa i Europa League torsdag.

Da NRK skulle gjøre et intervju med Rosenborg-stjerna, brøt mediesjef Trond Alstad inn. Han ville ikke at Helland skulle uttale seg om en Twitter-melding fra kompis og Ranheim-spiller Michael Karlsen. I meldingen stiller Karlsen seg undrende til at Helland sliter benken i Rosenborg.

- RBK skal være tuftet på åpenhet. Da skal vi ta imot både positive og negative spørsmål - og tåle vanskelige vinklinger, sier Helland til Dagbladet.

- Jeg synes ikke det var nødvendig å sensurere intervjuet. Dette var et uproblematisk spørsmål å svare på for Pål André, sier Horneland.

Fornøyde fjes

Mandag var det mange fornøyde fjes på Lerkendal etter 3-1-seieren over Molde. Samtidig lurer mange på hva som skjer i klubben.

Åpenhet og høyt under taket er verdier Rosenborg har tatt med seg fra glansdagene med Nils Arne Eggen.

Men fredag kom et NRK-intervju med Helland skjevt ut. Da tar vi utgangspunkt i at Rosenborg selv har beklaget det inntrufne, gjennom daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

- Det er feil at lånesoldater har klippekort foran en trønder med 160 kamper for klubben. Det vises på tribunen. Folk bryr seg ikke lenger, skrev Karlsen blant annet på Twitter.

- Vi snakker ikke om hva Mikke Karlsen og hva Ranheim mener, avbrøt Alstad da Helland fikk spørsmålet fra NRK. Helland sier selv at han synes det var en «artig opplevelse», men omtaler Alstads handling slik:

- Det var et brudd på klubbens verdier.

SANG MED SUPPORTERNE: Alexander Søderlund ble utvist i første omgang i kampen mellom Rosenborg og Molde. I andreomgangen kunne man både se og høre ham fra tribunen. Video: Paramvir Singh / Mediabanken Vis mer

Alstad har vært i Rosenborg i mange år og er leder for strategi, organisasjon, kommunikasjon og samfunnsansvar. Moe Dyrhaug er den som fra øverste hold har uttalt seg om episoden i etterkant.

- Det er ikke sånn vi skal behandle media, sier hun til NRK.

Mandag fulgte både Helland og Horneland opp på spørsmål fra frammøtte journalister på Lerkendal.

- Jeg tenker at det som skjedde er preget av presset og stresset rundt klubben. Dette var et uproblematisk spørsmål å svare på for Pål André. Og det var uproblematisk for meg å svare på det overfor NRK. Men jeg er litt skuffet over at NRK ikke la ut intervjuet som de gjorde med meg, forteller Horneland.

- Hva svarte du?

- Jeg syntes det var helt uproblematisk at Michael Karlsen gikk ut som han gjorde. Dette er en fotballbransje der vi må tåle litt brød og sirkus. Det er mye følelser involvert. Det er helt uproblematisk.

Ikke relevant

Anders Sårheim - som er redaksjonssjef nyheter i NRK - svarer følgende på kritikken fra Horneland:

- Saken handlet ikke om Twitter-meldingen til Michael Karlsen. Dette var en sak om at Helland ble avbrutt av Alstad. Hadde Horneland sagt noe om dette, ville det vært relevant.

Han fortsetter:

- Hva Horneland sa om selve Twitter-meldingen, var ikke relevant for fokuset i denne saken. Virkelig oppsiktsvekkende ville det vært hvis han mente Karlsen ikke skulle få lov til å si det han gjorde. Denne saken handlet om noe annet enn selve Twitter-meldingen til Karlsen.

Vekker oppsikt

Helland går for å være Rosenborgs største profil. Det vekker oppsikt at han nå sliter benken i Rosenborg.

Da Dagbladet møtte ham utenfor garderobene på Lerkendal mandag, valgte han å uttale seg i diplomatiske vendinger:

- Jeg tror alle fotballspillere som sitter på benken har lyst til å spille. Jeg jobber alt jeg kan for å gjøre det.

UTVIST: Rett før pause i kampen mellom Rosenborg og Molde kaster Alexander Søderlund seg inn i en grisetakling og får sitt andre gule kort. Video: Mediabanken Vis mer

- Hvorfor sitter du på benken?

- Treneren kommuniserer gjennom laguttaket. Da ser jeg hvilke egenskaper som blir valgt foran meg. «Baba» (Babajide David Akintola) er vesentlig hurtigere enn meg og har bedre frekvens i det defensive spillet. Men jeg er bedre med ballen. Han (Horneland) prioriterer tempo og defensiv forflytningsevne foran det som gjøres med ballen.

Overfor Dagbladet omtaler treneren Helland som profesjonell:

- Han trener godt og tar del i gruppa. Han er nok veldig klar for å ta muligheten sin.

Rosenborg møter Strømsgodset borte fredag.

Eliteserien
Molde26175458-2756
Bodø/Glimt25147454-3449
Odd26137639-3246
Rosenborg26128642-3244
Viking26117845-3840
Kristiansund26108836-3438
Brann2599729-2436
Haugesund26711836-3332
Vålerenga26791036-3930
Stabæk26791028-3230
Lillestrøm26781130-3929
Tromsø26841435-5228
Sarpsborg26413926-3325
Strømsgodset26671330-4625
Mjøndalen264121030-4424
Ranheim26661431-4624
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer