Skuffet over seg sjøl

BRUSSEL (Dagbladet): Øyvind Leonhardsen (27) ble kjøpt til Liverpool som indreløper i en midtbanefemmer. Men manager Evans slanket midtbanen og dyttet Leo ut som handlingslammet venstreflanke. - Det har vært tøft å få negative kommentarer fra tribunen, innrømmer Leo.

Han legger ikke skjul på at han er litt skuffet over sine egne prestasjoner i Liverpool. En del hørbare mishagsytringer fra hjemmefansen har ikke gjort situasjonen enklere.

- Har aldri hørt noe liknende i tidligere klubber. Det viser bare at jeg er i en storklubb med enorme forventninger, sier Leo.

  • Han er dessuten både nykjøpt og utlending. Det gjør at han nesten automatisk får en av de første ladningene med kjeft hvis resultatene ikke tilsvarer forventningene.

Ikke favorittjobb

Men den viktigste årsaken til Leos bare måtelige suksess har fotballfolk flest registrert:

Rollen som venstreflanke på midtbanen med klare bevegelsesrestriksjoner hemmer Leo.

- Det er ikke min favorittjobb, men jeg forsøker ikke å se sånn på saken. Jeg er tross alt inne på laget, og jeg føler at jeg likevel gjør en jobb som kanskje ikke alle ser.

- Men publikum kan ikke forvente at jeg skal drible meg ned til dødlinja og legge inn med venstre. Det er ikke meg, sier Leo.

Uflaks

Han vet at engelskmenn teller scoringer med større intensitet enn mange andre. Derfor kan et mål eller tre rette opp mye - etter litt for mange spolerte sjanser.

- Jeg har kommet til en del store, men har ikke lykkes i avslutningene. Synes også jeg har hatt en del uflaks. Synd, for jeg scoret tre mål ganske tidlig i sesongen, og kom godt i gang, sier Leo.

I morgen får han garantert minst én omgang i drømmerollen:

  • Indreløper i en midtbanefemmer på Drillos, med helhjertet jaging mot mål.

Og viktigst av alt: Medspillere som kjenner Leos kvaliteter, og utnytter dem.

- Jeg gleder meg veldig. Kan ikke si annet, sier Leo.

TØFT I ENGLAND: Han trives ikke som flankespiller i Liverpool, men Leo har ikke noe valg.