Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffet over ski-venner

Høydehus er heretter forbudt i norsk idrett. Grete Ingeborg Nykkelmo tapte dermed sin siste sak som idrettspolitiker, og er skuffet over passiviteten i en rekke særforbund.

STJØRDAL (Dagbladet): Nykkelmo gikk ut av idrettsstyret i går, og forlot det i skuffet tilstand. Sør-Trøndelag idrettskrets' forslag om å totalforby høydehus, ble vedtatt med fire fattige stemmers overvekt.

Nykkelmo kjempet mot sitt eget hjemfylke. Hun frontet idrettsstyrets syn, som gikk på at det må være tillatt med en begrenset og restriktiv bruk av høydehus. Hun fikk bare støtte fra friidrettsforbundet. Ellers var talerstolen forbeholdt høydehus-motstanderne.

Undrende

Både langrenn og skiskyting fulgte Nykkelmo og idrettsstyret i voteringen, men gjorde ingenting for å påvirke salen.

- Det undrer meg vel litt. Jeg tror vel stemmetallet fort kunne blitt annerledes. Du får spørre dem selv hvorfor de opptrådte som de gjorde, sier Nykkelmo.

Hun synes forbudet mot høydehus er blodig urettferdig overfor topputøverne, all den tid det ikke er ulovlig og verken IOC eller WADA har innvendinger mot kontrollert bruk.

- Det handler om å gi noen få norske utøvere samme vilkår som konkurrentene. Når det nå blir forbudt med høydehus, tvinger vi disse til å ofre familieliv og prioritere lengre utenlandsopphold, sier hun.

Til å leve med

Skipresident Sverre Seeberg tar ikke hennes frustrasjon så tungt.

- Vi støttet hennes og idrettsstyrets syn. Men vi så ingen grunn til aktivt å fronte vårt standpunkt. En må huske at det også i Ski-Norge er forskjellige syn på denne saken. Vi kan dessuten leve godt med et forbud mot bruk av høydehus, sier Seeberg til Dagbladet.

- Vi støttet idrettsstyret i avstemningen, men valgte å ikke gå på talerstolen med det, sier skiskytterpresident Trond Damås.

Idrettspresident Kjell O. Kran, gjenvalgt med akklamasjon, tar tingvedtaket til etterretning.

- Det er ikke noe prestisjenederlag for oss. Men det er et problematisk vedtak. Det er jo ikke mulig å kontrollere at det blir fulgt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media