SAVNET DENNE KLEMMEN: Petter Northug fikk en klem av kronprinsesse Victoria etter gullet på 15 kilometer friteknikk i VM i Val di Fiemme. I dag var det den svenske kongen som delte ut prisen. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SAVNET DENNE KLEMMEN: Petter Northug fikk en klem av kronprinsesse Victoria etter gullet på 15 kilometer friteknikk i VM i Val di Fiemme. I dag var det den svenske kongen som delte ut prisen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Skuffet Petter fikk ingen reprise av denne kronprinsesse-klemmen

- Kanskje hun var litt nervøs.

(Dagbladet): Både Dario Cologna og Alexander Legkov røyk ut i kvartfinalen på dagens klassiske sprint i Stockholm, og Petter Northug ville dermed overta ledelsen i verdenscupen uavhengig av hvordan det gikk i finalen.

I finalen ble det en skikkelig brødreduell da Tomas Northug for første gang i karrieren var i en internasjonal finale på seniornivå. Eirik Brandsdal gjorde at halvparten av feltet bestod av norske løpere.

OVERLEGEN:
Petter Northug jr. hadde små problemer med å vinne den klassiske sprinten i Stockholm. 
Foto: EPA/LEO SELLEN/NTB scanpix
OVERLEGEN: Petter Northug jr. hadde små problemer med å vinne den klassiske sprinten i Stockholm. Foto: EPA/LEO SELLEN/NTB scanpix Vis mer

Tomas Northug var offensiv i finalen, men klarte ikke å henge seg på da Petter Northug satte inn et ekstra gir. Eirik Brandsdal hadde ikke den beste utgangsposisjonen, men spurtet inn til en fin andreplass. Tomas Northug ble til slutt nummer fem.

Petter Northug la seg langt bak i feltet i starten av finalen, og fikk et billig løp. Etter målpassering trakk han igjen på skuldrene over mangelen på motstand.

SEMIFINALEN: Petter Northug går først over mållinja.
 

Foto: Anders Wiklund / SCANPIX / NTB scanpix
SEMIFINALEN: Petter Northug går først over mållinja. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX / NTB scanpix Vis mer

- Jeg forsøkte bare å finne den riktige posisjonen. Jeg forskte å ligge litt bak på grunn av vinden, sier Northug via NRK.

Pris av kongen Etter seieren fikk Northug ta imot prisen av den svenske kongen. Men Northug hadde håpet at kronprinsesse Victoria skulle gi ham prisen slikhun gjorde under VM i Val di Fiemme.

- Det var kongen som delte ut prisen i dag, det var en skuffelse. Jeg får ta en prat med henne, sa Northug ifølge svenske Expressen, før han la til:

VINNERKLEM: Jystyna Kowalczyk vant sprinten foran Marit Bjørgen.
 

Foto: Anders Wiklund / SCANPIX / NTB scanpix
VINNERKLEM: Jystyna Kowalczyk vant sprinten foran Marit Bjørgen. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX / NTB scanpix Vis mer

- Kanskje hun var litt nervøs

Han fikk 50 verdenscuppoeng for sprintseieren.

Eldar Rønning, som var raskest i prologen, måtte stoppe helt opp i sin kvartfinale, og tok seg derfor ikke videre. Det gjorde heller ikke Martin Johnsrud Sundby og Pål Golberg. Finn Hågen Krogh og Sjur Røthe røyk ut i semifinalen.

Kowalczyk overlegen Det ble stilt spørsmål ved formen til Marit Bjørgen etter sykdommen, men den norske jenta viste at hun blir å regne med også i den svenske minitouren.

Marit Bjørgen slet seg videre på tid i semifinalen, men var langt friskere i finalen. Hun var litt heldig som kom seg unna da Anna Kylloenen falt i finalen, og avanserte i feltet på grunn av det. Bjørgen gikk i mål som nummer to, men kunne likevel ikke gjøre noe med en overlegen Jystyna Kowalczyk.

- Det var ikke så hardt i dag. Mine ski var gode, dette var en god dag, sier Kowalczyk til NRK.

Mens det er stor spenning rundt sammenlagtledelsen i verdenscupen for herrer, har Kowalczyk full kontroll på kvinnesiden. Det er ingen som kan gjøre noe med den polske jenta i sammendraget.

Marit Bjørgen var eneste norske innslag i finalen. Ingvild Flugstad Østberg røyk ut i semfinalen. Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla tok seg ikke videre fra kvartfinalen. Heidi Weng røyk overraskende ut av prologen.