TAPTE: Vålerenga og Kjetil Rekdal var sjanseløse mot Rosenborg søndag kveld.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TAPTE: Vålerenga og Kjetil Rekdal var sjanseløse mot Rosenborg søndag kveld.  Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Tippeligaen:

Skuffet Rekdal: - Vi ble spilt ut, løpt i hjel og kjempet i hjel

Etter å ha blitt rundspilt på Lerkendal venter nå minst tre skjebnekamper for Vålerenga. 

Rosenborg – Vålerenga 3-1

LERKENDAL (Dagbladet): I de tre neste kampene står nå tre kamper mot bunnkolleger for tur. Først Stabæk hjemme 16. oktober, deretter Tromsø borte og Lillestrøm hjemme, før Viking er motstander på bortebane i siste runde 6. november.

- De tre neste kampene blir alfa og omega for oss. Bunnkampen endret seg ikke så mye i dag, og dette blir svært viktige kamper for oss, sier Kjetil Rekdal.

- Ekstremt fortjent

Han var imidlertid verken sint eller forbannet etter tapet mot Rosenborg.

- Dette var en ekstremt fortjent seier til Rosenborg. Det jeg er skuffet over er at avstanden er såpass stor. Vi ble spilt ut, løpt i hjel og kjempet i hjel – spesielt i første omgang. Etter pause var det litt jevnere, men de kontrollerte jo det hele, sier Kjetil Rekdal.

Måten Rosenborg fikk målene sine på var han likevel skuffet over.

- Vi har altfor mye balltap og forsvarer oss for dårlig i feltet. Vi startet for så vidt bra de første par minuttene med høyt press, men etter 1-0 knakk vi sammen og datt nedpå, oppsummerer Kjetil Rekdal.

I Rosenborg var derimot stemningen langt bedre etter nok en seier.

- Det irriterer meg at vi slipper inn det målet, for 3-0 hadde vært mye finere. Vi burde også ha scoret mer, men vi kontrollerte jo dette og ønsker å gjøre forspranget på tabellen så stort som mulig til slutt. 20 poeng nå er jo voldsomt mye, men de roter jo veldig bak oss, og det virker nesten som det ikke er noen som vil ha den sølvplassen, smiler Pål Andre Helland.

Rosenborg brukte bare tre minutter før den fryktede høyresiden slo til igjen, denne gang med unggutten Erlend Dahl Reitan i hovedrollen på høyrebacken i Jonas Svenssons skadeavbrekk.

Reitan tok ballen med fremover, satte opp en trekant og fyrte ballen i langhjørnet via VIF-keeper Marcus Sandberg.

Ti minutter senere kom Matthias Vilhjalmsson alene med keeper, men skjøt utenfor.

FEIRET: Rosenborg-spillerne kunne juble etter å ha kjørt over VIF. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FEIRET: Rosenborg-spillerne kunne juble etter å ha kjørt over VIF. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Helland med høyre

Pål Andre Helland lot seg imidlertid ikke be to ganger da han fikk sjansen etter knappe halvtimen. Med høyrefoten fyrte han løs via en VIF-fot og ballen føk i nettet.

Like etter var det Mushaga Bakenga sin tur da Rosenborg rullet opp på venstresiden, og dermed 3-0.

VIF var i denne perioden utspilt og sjanseløs.

Selvmål

Gjestene fra Oslo fikk likevel en redusering og et lite poenghåp da Tore Reginiussen skled ballen i eget mål ved bakstolpen etter et innlegg.

Det var imidlertid Vålerengas eneste mulighet før pause, og èn av bare to i hele kampen. Rosenborg på sin side hadde et tosifret antall gode sjanser.

Bommet på straffe

Etter pause la Vålerenga presset sitt lavere for å unngå å gi bort så mye mellomrom. Da så de litt bedre ut, men Rosenborg var likevel nærmest mål, og etter drøye timen fikk de straffespark da Mike Jensen ble felt av Rasmus Lindkvist. Kjernen ropte på Erlend Dahl Reitan, men Mushaga Bakenga tok straffen og tapte duellen med Vålerenga-keeper Marcus Sandberg.

Med tapet i Trondheim er VIF godt plantet i bunnen av tabellen og kjemper blant annet med Stabæk, Lillestrøm, Aalesund, Bodø/Glimt og Tromsø om å unngå nedrykk eller kvalik.

Det blir en spennende høst i bunnen av eliteserien, mens Rosenborg bare koser seg med stadig økende poengluke i sin jakt etter nye rekorder.