Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skuffet Rekdal:- To poeng rett i dass

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga-Lillestrøm 1-1. Vålerengas to estlendere i hovedrollene på Ullevaal. Han ene, midtstopper Raio Piiroja, berget det ene poenget. Han andre, spissen Kristen Viikmäe, ga bort seieren.

For Vålerenga skulle vunnet mot Lillestrøm. Og ikke minst _ de burde gjort det også. Men da kampen skulle punkteres på det 1-0 målet Raio Piiroja hadde headet in før pause, og Kristen Viikmäe fikk ballen i en to mot en situasjon fra midtstreken og inn, begynte Vålerengas elendighet.

Fordi Viikmäe gjorde alt feil.

- Når du ikke scorer på sånne sjanser er det fort gjort å bli straffet, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. - Jeg fatter ikke at det går an. Og derfor er jeg skuffet sjøl om vi spillemessig hadde stor poeng.

- I denne kampen gikk to poeng rett i dass.

Forsiktig

Og grunner er følgende:

På sjansen som skulle gitt Vålerenga ro, orden og et byks oppover på tabellen oppsøkte Kristen Viikmäe Lillestrøms eneste forsvar istedenfor å a) la stopperen velge, eller b) å spille ballen på tvers til Morten Berre. Dermed forsvant den eventyrlige muligheten til scoring allerede 20 meter fra Lillestrøms mål. Og to minutter etter det kom straffen Kjetil Rekdal snakker om.

Pål Strands utlikning til 1-1.

Tom Kristoffersen hadde vært på banen i fem minutter da han plukket opp en ball nede ved dødlinja i Vålerengas straffefelt. Han fant Pål Strand på vei inn i boksen med en effektiv støttepasning. Og av frykt for å lage straffespark ble Vålerengas Freddy dos Santos så forsiktig at han aldri kom oppi den angripende Lillestrøm-vingen.

Følsomt

Dermed var alt klart for kampens mest følsomme berøring.

Det første Pål Strand gjorde med pasningen fra Tom Kristiffersen var å chippe den forbi dos Santos. Berøring nummer to feide han i mål. Og urettferdig eller ikke _ målet var vakkert.

Og veldig drepende for Vålerenga.

- Vi var heldige, innrømmer LSK-trener Arne Erlandsen. - Vålerenga var klart bedre enn oss _ den første halvtimen var vi jo skrekkelig dårlig. Men vi ble litt bedre, vant litt flere dueller etter pause, og så fikk vi altså det målet. Som var vakkert.

Vålerenga har fem poeng etter seks kamper _ Lillestrøm har sju. Ingen av lagene er fornøyd med det.

- Vi er fire poeng bak skjemaet og det liker jeg ikke, sier Kjetil Rekdal. - Men når det er sagt så er jeg ikke bekymret. Vi var periodevis gode i denne kampen. Jeg er sikker på at vi vil klatre oppover på tabellen.

- Sju poeng på seks kamper er ikke veldig mye, sier Arne Erlandsen. - Og du blir jo målt etter det du gjør og der du ligger på tabellen. Men isolert sett er jeg fornøyd med akkurat denne kampen.

- Fordi vi fikk ett poeng i en kamp hvor vi hadde store problemer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media