Tapte VM-finalen:

Skuffet Sagosen om massiv piping: - Det påvirker meg ikke

Håndballgutta innrømmer at de tapte for et bedre lag.

HERNING (Dagbladet): De norske spillerne var skuffet etter VM-sølvet foran 15 000 tilskuere i en perfekt ramme i håndballgale Boxen. Danmark var det klart beste laget i finalen og vant fortjent med 31-22.

- Det er skuffende. Vi kommer ikke opp på det nivået vi ønsker, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

Den norske stjernespilleren klarte ikke å styre kampen – og endte med en litt skuffende prestasjon og fire scoringer.

- Vi blir straffet hardt av feil vi gjør i angrep, sier Sagosen.

Han ble tatt ut på All Star-laget i VM, men det var lite glede å spore hos Paris Saint-Germain-spilleren etter kampslutt i Boxen.

- Vi må ta av oss hatten for Danmark. De er det beste laget gjennom hele mesterskapet og vinner også fortjent i finalen, sier Sagosen.

- Klarer du å glede deg over et nytt VM-sølv?

- Ja, det gjør jeg nok om et par timer. Det er lov å være skuffet. Vi var her for å kjempe om gullet, men det glapp i siste kampen. Vi skal være stolte av prestasjonen, sier Sagosen.

Massiv piping

Gjennom hele kampen opplevde han at mange tusen dansker på tribunen pep hver gang han hadde ballen.

Dette pågikk gjennom nesten alle de 60 minuttene.

- Det er sånn det er. Dette opplever jeg også i Champions League. Det påvirker meg ikke. Det er likevel kjipt at vi ikke klarer å levere en bedre kamp, sier 23-åringen, som har to VM-sølv i premieskapet.

Landslagssjef Christian Berge deppet i pressesonen etter kampen. Han mente VMs beste lag tok gullet.

- Dette var en tung kamp. Danmark er gode, og vi finner ikke vårt toppnivå. Vi sliter defensivt og Lauge (Rasmus) river oss i stykker, sier Christian Berge til Dagbladet.

Magnus Abelvik Rød (21) har opplevd et gjennombrudd på landslaget i VM – der han har storspilt i flere matcher. Mot Danmark fikk han en tung dag på parketten, med ett mål og flere feil.

- Lei meg

Stortalentet har levert prestasjoner i verdensklasse, men ble preget av en lårskade inn mot finalen,

- Det er tungt å stå her med sølv nå. Jeg er lei meg, men likevel fattet, sier Rød til Dagbladet.

- Beinet er tungt. Jeg merket i 1. omgang at jeg ikke hang bra nok med. Jeg ga alt og prøvde mitt beste, sier 21-åringen.

Rød og Sagosen er blitt en fryktet duo og viser at det er mye å glede seg til på landslaget i åra framover.

- Det startet utfordrende som tredjevalg, så fikk jeg muligheten til å vise meg fram. Jeg gjorde det på en god måte, men jeg skulle gjerne fått til mer i finalen, sier Rød.

På spørsmål fra Adresseavisen om en samtale med Sagosen etter finalen, svarer Rød:

- Det kommer flere sjanser, sier Rød.

Danskene har vært i en egen klasse i VM på hjemmebane. De har aldri vært truet og svarte med storseire mot både Frankrike i semifinalen (38–30) og Norge i finalen (31-22).

Dette var det første VM-gullet til de danske håndballgutta. Fra før har de vunnet både EM og OL – men etter tre finaletap i VM traff de blink i fjerde forsøk foran 15 000 fans i Boxen.