Oslo  20160816.
Rallycrossfører Petter Solberg ved det som er igjen av bilen etter kollisjonen under VM-runden i Canada tidligere i august. Nå skal bilen repareres i Oslo.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Oslo 20160816. Rallycrossfører Petter Solberg ved det som er igjen av bilen etter kollisjonen under VM-runden i Canada tidligere i august. Nå skal bilen repareres i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Skuffet Solberg frykter at VM-tittelen glapp

For første gang i rallycross-karrieren måtte Petter Solberg se semifinalene i en VM-runde fra sidelinjen søndag. Etterpå var han dypt skuffet.

Solberg ble diskvalifisert i den andre av to kvalifiseringsrunder lørdag og var avhengig av full klaff søndag for å henge med i kampen om semifinaleplassene. I stedet fortsatte problemene søndag.

I den tredje kvalifiseringsrunden ledet Solberg oppskriftsmessig, men ut av jokerrunden fikk plutselig østfoldingen dugg på frontruta som følge av regnværet i Latvia. Resultatet ble at 41-åringen kjørte av banen og fikk løpet ødelagt.

Det hjalp fint lite at den regjerende verdensmesteren slo tilbake med seier i den fjerde kvalifiseringsrunden. Plass blant de 12 i semifinalen ble det ikke.

- VM-tittelen glapp

Dermed vil trolig svenske Mattias Ekström feste et enda strammere grep om VM-tittelen. Foran helgens kjøring skilte det rivalene ti poeng. Det vil nå bli mye mer.

– En tredje VM-tittel på rad glapp trolig i helgens latviske VM-runde i rallycross. Jeg behøver neppe å forklare så mye om følelsen etter å ha blitt fratatt muligheten til å kjøre semifinale i en VM-runde for første gang noensinne, sa han etter nedturen.

Nå forsøker han etter beste evne å se framover.

– Teamet mitt og jeg legger det elendige resultatet bak oss og fokuserer i stedet på å slå tilbake og kjempe om seirene i de siste to løpene av sesongen, sier Solberg.

Den neste VM-runden, sesongens nest siste, kjøres i tyske Buxtehude 14. til 16. oktober.

– Jeg vant der i 2014, og jeg går «all in» for ny seier der, sier Solberg.

Loeb vant

Sebastien Loeb vant finalen i Riga søndag foran svenske Mattias Ekström. Dermed økte sistnevnte ledelsen i VM-sammendraget på Solberg.

Loeb tok sin aller første seier i rallycross.

– Dette er helt fantastisk. Jeg er veldig glad, sa han etterpå.

Ekström vil ikke ta noe for gitt i tittelkampen.

– Jeg er med i kampen, og er fornøyd med å være på pallen med Loeb. Det var bare et tidsspørsmål når han skulle vinne, sa han.

Svensken leder nå VM med sine 228 poeng. Solberg er nummer tre med 194. Han er også passert av Johan Kristoffersson, som har 201 poeng.

Andreas Bakkerud ble nummer fire i Riga, og han er også på 4.-plass i VM-sammenlagt.

– Jeg er godt med å bli nummer og sikre med gode VM-poeng, sa Bakkerud. (NTB)