Manchester United må spille Europa League

Skuffet Solskjær: - Jeg smiler ikke nå

Ole Gunnar Solskjær mener Europa League er der Manchester United hører hjemme per dags dato.

Foto: Peter Powell / Reuters / NTB Scanpix
Foto: Peter Powell / Reuters / NTB ScanpixVis mer

HUDDERSFIELD (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær ville ikke gi opp før det var teoretisk umulig, men dagens poengtap mot Huddersfield beseglet Manchester Uniteds skjebne.

De røde djevlene må spille i Europa League neste sesong. De to siste plassene i Champions League går til Tottenham, Arsenal eller Chelsea.

Nordmannen var naturligvis skuffet da han tuslet inn til pressekonferanse på John Smith's Stadium, men smilte tappert da han sette seg ned foran mikrofonen.

En journalist hadde observert at Solskjær smilte på et tidspunkt under kampen, og lurte på om det var «et smil av ydmykelse».

- Jeg er en optimist av natur. Jeg mener den beste måten å møte en fotballkamp, er ved å smile, men jeg vet ikke hvilken periode du snakker om, sier Solskjær, som trakk fram at de selvfølgelig visste at sjansene var små for CL-spill.

- Tabellen lyver ikke

- Vi spilte bra i de første 20-25 minuttene, men vi klarte ikke å utnytte sjansene. Vi var ikke gode nok. Jeg smiler ikke nå, vi er ikke i Champions League. Tabellen lyver ikke, sier Solskjær med en alvorlig mine.

Huddersfield hadde ikke tatt ett poeng i løpet av de siste åtte kampene, og det så heller ikke ut som de skulle gjøre det i dag da Jonas Lössl lot et svakt plassert skudd av Scott McTominay gå under seg.

Men «terrierne» gnagde seg inn i kampen, frustrerte United, og etter en time spilt fikk de belønning da Lössl gjorde opp for tabben sin.

Dansken spilte et langt utspill som tok United på senga, og plutselig befant Isaac Mbenza seg alene med keeper.

Belgieren trillet ballen mellom beina til David de Gea. 1-1, som ble sluttresultatet.

- Vi er et slitent lag

Solskjær har mange ganger trukket fram at de må forbedre arbeidskapasiteten, men han vil ikke klage på viljen og attityden spillerne viste i dag.

- Spillerne løp, forsøkte hele tida, men vi var ikke gode nok. Selvfølgelig er det skuffende. Vi burde og skulle ha spilt bedre, men det gjorde vi ikke. Vi har vært ujevne denne sesongen, og i dag var det gode og dårlige perioder.

Solskjær vil ikke ha noe snakk om at spillerne har sviktet ham.

- Vi er et lag. Vi jobber for hverandre. Vi er et slitent lag. Jeg hørte Jürgen (Klopp) snakke om at de hadde masse energi igjen. Sånn er det når du vinner, men når du taper mister du energi, sier nordmannen.

Må heie på City

Nå blir det Europa League spill neste sesong. Solskjær ser også positive sider ved spill i den nest største turneringen i Europa.

- Noen ganger kan du bruke Europa League til noe positivt. Arsenal og Chelsea har gjort det. Vi gjorde det da vi vant. Du snakket om å smile. Jeg er en optimist. Kanskje vi kan gi Mason Greenwood, James Garner og resten av unggutta spilletid. Du må gjøre noe positivt ut av det, sier Solskjær.

Manchester United må derimot fortsatt håpe på hjelp. Hvis de kommer på sjetteplass og Manchester City ikke vinner FA-cupen, betyr det at United må ut i kvalifisering til Europa League i sesongoppkjøringa.

- Det er ikke hva vi vil, men la oss se hva som skjer med Arsenal og finalen med City. Det er realiteten. Unggutta vil få sjanser til å spille kamper.