Foto: AP Photo/Tanaka Shinichiro
Foto: AP Photo/Tanaka ShinichiroVis mer

Skuffet Svindal klarte ikke topplassering

Endte på 12. plass da Feuz vant.

Sveitseren Beat Feuz gjennomførte et imponerende utforrenn i Wengen lørdag og gikk til topps i verdenscupen på hjemmebane for første gang.

Feuz er fra Schangnau i det sentrale Sveits, ikke langt fra Wengen. 24-åringen sto med to verdenscupseirer fra tidligere. Han gikk til topps super-G i Val Gardena før jul og vant også utforrennet i Kvitfjell i mars 2011.

I mål fikk sveitseren sluttiden 2.35,31. Det var 44/100 sekund foran østerrikeren Hannes Reichelt. Italienske Christof Innerhofer tok tredjeplassen og endte 49/100 bak.

Fra startnummer 16 kjørte Feuz jevnt med Reichelt, som satte utfor først av alle lørdag, i den øverste delen av løypa. Men i den siste halvdelen var Feuz suverent best av løperne som kjempet i toppen.

Misfornøyd Svindal Aksel Lund Svindal har slitt med sykdom den siste tiden og klarte ikke helt å henge med de beste. Svindal kom i mål 1,35 sekund bak vinneren. Det holdt til 12.-plass.

- Formen er helt ok nå. Jeg føler meg mye bedre, men kjøringen er jeg ikke fornøyd med. Jeg kjørte rett og slett ikke raskt nok, konstaterte Svindal i samtale med NTB.

Svindal tapte jevnt med tid i den tøffe og lange utforløypa i Sveits.

- Jeg ønsker å være med å kjempe om plasseringer på seierspallen, og det klarer jeg ikke om jeg kjører som jeg gjorde her. Skal jeg klare det må jeg kjøre fortere hele veien, la han til.

Jansrud: - Ble sliten Kjetil Jansrud imponerte på toppen av løypa, men fikk det tungt mot slutten. Vinstra-alpinisten kjørte over målstreken til 20.-plass, 2,03 bak Feuz.

- Jeg gjorde det bra på toppen, men nedover i løypa ble jeg sliten. Det er en lang løype med høy fart her, og alle blir slitne. Når jeg merker at jeg ikke har mye krefter igjen, blir jeg kanskje litt for forsiktig, sa Jansrud til NTB.

- Jeg har ikke kjørt like mye utfor som mange av de andre. Men det er ingen unnskyldning. Jeg er greit fornøyd med kjøringen, men kunne godt ha tenkt meg en bedre plassering enn 20.-plass, tilføyde Jansrud.

(NTB)