Skuffet Zuccarello hylles av rekkekamerat

Passerte «Shampo» med historisk mål.

(Dagbladet): Lite er surere enn å tape etter spilleforlengelse. Og det smerter enda mer når skjer i den andre spilleforlengelsen.

- Vi må glemme dette nå og dra tilbake til New York hvor vi må vinne de to hjemmekampene, sier Mats Zuccarello ifølge New York Post.

Etter seks kamper uten målpoeng, løsnet det for Oslo-gutten i natt. Først scoret han 2-0-målet, før han på mesterlig vis assisterte Derick Brassard da han økte ledelsen til 4-2.

Slo tilbake Men som i den første Stanley Cup-finalen, kom hjemmelaget tilbake, sikret spilleforlengelse, og vant.

Målet til Zuccarello var historisk her i Norge. Rekkekamerat Derick Brassard er full av lovord om den lille nordmannen.

- Han spiller veldig hard, står på og kjemper og spiller dynamisk. Rekke vår var ikke helt fornøyd med den første finalen, i denne kampen slo vi tilbake. Det er bare frustrende at vi ikke klarte å score i spilleforlengelsen, sier han til New York Post.

Zuccarello ble kåret til kampens tredje beste spiller, bak LA-duoen Dustin Brown og Justin Williams.

Zucca-plakat Sjefsredaktøren for hockeysverige.se, Uffe Bodin lot seg imponere av nordmannen i gårsdagens finale.

- Etter min mening var Zuccarello banens beste spiller. En konstant trussel. Han var hissig, kreativ og var bestemt i sitt spill. Noe som kunne endt med mer enn ett mål og en assist, skriver han i sin blogg.

- Mats Zuccarello har vist at Stanley Cup-festen ikke bare er for store hockeyspillere. Den er til for de som har den største drivkraften. Alle korte spillere som satser på å bli en stjerne, burde ha en plakat av Zuccarello på veggen, for og daglig bli påmint om det, fortsetter Bodin.

Med nattens to poeng er Zuccarello nå oppe i 113 poeng (grunnserie+sluttspill). Det er to mer enn «Espen Shampo» Knutsen som hadde den tidligere norske rekorden. «Zucca» står forøvrig bokført med 29 kamper mindre enn Knutsen.