Skuffet

BORDEAUX (Dagbladet): - Vi er i den heldige situasjonen at vi kan avgjøre det sjøl, sier Drillo. - Det er et faktum. Og like sikkert er det at han har ei uke på seg til å rette opp alt som skal til for å sikre et fortsatt VM-liv. Gjennom å slå Brasil.

- Vi trenger ikke hjelp fra andre, fortsetter Drillo. - Det er en god følelse. Og får vi rettet opp det som er feil, har vi en fair sjanse. Sjøl om jeg er skuffet etter det som skjedde her, har jeg på ingen måte gitt opp.

Da Skottland hadde spilt 20 minutter mot Drillos, var han med slagstøvlene i sjokktilstand. Grunn: Ingen verdens ting stemte. Midtbanen var i kaos, vi fikk ikke tak i ballen, og da vi innimellom gjorde det, så mistet vi den med en gang.

- Det så ikke bra ut, sier Drillo. - Men etter hvert følte jeg at vi kom inn i kampen. Og da vi scoret rett etter pause, trodde jeg vi skulle vinne.

- Etter at Skottland hadde utliknet, var vi heldige som ikke tapte.

Takk, Brasil

Det - og at Brasil seinere slo Marokko - var den smule norske lykke i Bordeaux i går kveld. Den gleden hastet Olsen hjem til etter å ha snakket med omtrent hele verden. For da avsparket ble tatt i Nantes, rullet den norske spillerbussen ut fra Stade Municipale i vinhovedstaden.

Da Drillo slo på boksen hjemme på hotellet, hadde Ronaldo allerede dunka inn 1-0.

- Er vi heldige, kan vi klare oss med uavgjort mot Brasil også, sier Drillo. - Og er vi veldig heldige, kan vi gå videre med tap. Men det beste ved situasjonen er at nå ligger det i våre hender.

- Akkurat det er et utgangspunkt jeg liker.

Det han misliker er at flere av spillerne ikke ser ut til å være i form. Og at vi gjør feil vi før i verden nærmest var vaksinerte mot.

- Skottlands mål er en scoring som egentlig ikke kan skje når vi ligger så lavt som vi gjør. Men Ronny sier at han feilregner litt når den lange ballen kommer. Og så er Frode på halvdistanse og så blir det dobbeltfeil. Begge to må ta skylda for den.

Tom som vanlig

Drillo så ikke topp ut han heller i går kveld. I hvert fall ikke før Brasil gjorde livet lettere. For da han møtte oss han skulle ønske han kunne slippe, var han helt tom. Som vanlig etter en fotballkamp.

- Dette er det verste av alt, sier Drillo. - Jeg gruer meg noe inn i helvete til å møte pressen. For jeg er tom i hodet, og det eneste jeg har lyst til er å dra hjem og legge meg.

Klokka 20.15 var han allerede i den kampen han ikke rakk fra start Brasil- Marokko.

I dag er han på restitusjonstrening og forhåpentligvis litt klarere i toppen. Og sikkert litt lykkeligere også. Men Drillo vil ikke høre på det øret som sier at Norge har et lite overtak fordi vi har slått Brasil før.

- Nei, det tror jeg ikke, sier Drillo til utlendingen som stiller spørsmålet.

Men:

- Vi har en fair sjanse.

FOTNOTE: Drillo sa mandag at han hadde valgt å legge spørsmålene rundt Berg/Mykland-saken bak seg til etter Skottland-kampen. I går kveld fastholdt han at han ikke ønsker å kommentere saken.