Manchester United

Skuffet

Manchester United-manager Erik ten Hag fikk en vekker én uke før seriestart. Uten Cristiano Ronaldo i troppen ble det sjansesløseri og tap på Ullevaal stadion mot Atletico Madrid.

ENGASJERT: Manchester Uniteds trener Erik ten Hag på Ullevål Stadion lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ENGASJERT: Manchester Uniteds trener Erik ten Hag på Ullevål Stadion lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Atletico Madrid 0-1

Om Cristiano Ronaldo blir i Manchester United eller ikke er ennå ikke kjent.

- Han passer ikke inn i det høye presspillet som Erik ten Hag ønsker. Manchester United ønsker å hente inn en ny angriper hvis Ronaldo forsvinner. Og dette jobber de allerede med, sier den anerkjente reporteren Andy Mitten til Viaplay.

Han fortsetter:

- Jeg tror Ronaldo forlater Manchester United, for de store spillerne får det som regel som de ønsker.

Og bare ei uke før seriestart viste spisserstatterne lite tegn på målteft på Ullevaal stadion.

Manchester United Erik ten Hag gjør det klart at Ronaldo per dags dato ikke er i nærheten av å bli klar til Manchester Uniteds ligadebut mot Brighton neste søndag.

- Vi planlegger sesongen med Ronaldo, men formmessig er han langt unna nivået til de andre spillerne vi har, for han har gått glipp av mange kamper, sier ten Hag til Viaplay.

Han fortsetter:

- Jeg er fornøyd med mye av det jeg så. Samtidig vet jeg at spillerne kommer til å bli enda bedre. Vi skapte mye i dag, men vi klarte ikke å score mål.

Sløseri

Etter en litt nervøs start hvor Manchester United var nære på å tabbe seg ut i bakre rekker tok rødtrøyene initiativet.

Innenfor de første fem minuttene hadde både Marcus Rashford og Anthony Martial store sjanser etter å ha parkert Atletico Madrid-forsvaret med farten sin, men avlsslutningene ble for svake.

FOTBALL: Cristiano Ronaldo er ikke med til Norge når Manchester United møter Atletico Madrid i Oslo lørdag 30. juli Vis mer

Men presset avtok. I stedet ble det småhett i sommervarmen på Ullevaal stadion.

Scott McTominay dunket inn med albuen i Atletico-keeper Jan Oblak. Da tente det på alle plugger hos flere av spillerne. Det tok flere minutter for dommeren å skille de to lagene og sette i gang kampen.

Eriksen-jubel

Etter pause var Atlético Madrid nære. Innhoppene til angrepsessene João Félix og Antoine Griezmann satte fart på det spanske storlaget.

Midtveis i omgangen fikk Saul skyte fritt inne i feltet, men satte den enorme sjansen over mål. Samme mann fikk en ny sjanse kort tid seinere, men denne gangen gikk skuddet rett på David de Gea.

STORT: Flere heldige supportere fikk møte Manchester United-spillerne som er i Norge i anledning kampen mot Atletico Madrid på Ullevaal Stadion 30. juli. Video: Shad Madrian Vis mer

Erik ten Hag svarte med å bytte inn Donny van de Beek og Christian Eriksen.

I «mixed zone» etter kampslutt forteller den danske Atlético Madrid-spilleren Daniel Wass at han er imponert over det landsmannen Eriksen har vist siden comebacket etter han falt om med hjertestans under EM i fjor sommer.

- Jeg har ikke hatt så mange treninger sammen med ham på landslaget ennå, men jeg vet hva han er i stand til, så han kommer til å lykkes i United. Jeg er glad for at han er tilbake og at han er der han er nå. Det fortjener han, sier Wass til Dagbladet.

Eriksen fikk fart på publikum og Manchester United-laget. Han serverte en perfekt corner på hodet til Harry Maguire, men kapteinen headet utenfor fra kort hold.

Flere har lurt på hvordan ten Hag vil sette opp United-laget med både Eriksen og Bruno Fernandes. Mot Atlético trakk portugiseren seg ut mot venstre, mens Eriksen spilte i den offensive rollen sentralt.

Viaplays fotballekspert Lars Tjærnås er helt sikker på at de to kan spille sammen og danne et giftig partnerskap på de røde djevlenes midtbane den kommende sesongen.

- Kan de spille sammen? Ja, det kan de. Fotballintelligente spillere skjønner hvordan de skal finne ut av ting med hverandre, mener Tjærnås.

Men det var Felix som skulle bli avgjørende.

Med fem minutter igjen av kampen dro han seg elegant inn i banen, og hamret ballen ned i hjørnet.

På tampen fikk også Fred sitt andre gule kort, og ble utvist for et Manchester United som hang dårligere sammen mot slutten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer