Skulderskade truer Thorpes OL-drøm

Drømmer om comeback.

 VIL TILBAKE:  Ian Thorpe drømmer om å forsette sin imponerende OL-innsats. Foto: Bryan var der Beek / AP / NTB Scanpix
VIL TILBAKE: Ian Thorpe drømmer om å forsette sin imponerende OL-innsats. Foto: Bryan var der Beek / AP / NTB ScanpixVis mer

Den femdobbelte OL-vinneren Ian Thorpe har egentlig lagt opp, men drømmer likevel om Rio-OL i 2016. Nå kan en skulderskade stoppe den drømmen.

30-åringen som fikk sitt virkelige gjennombrudd i OL på hjemmebane i Sydney i 2000, klarte ikke å kvalifisere seg for det australske laget til OL i London for et år siden. Nå var han i gang med opptreningen mot et nytt OL-mål, men han sier at skulderskaden han sliter med hemmer ham så mye at han ikke får trent som han ønsker, og i alle fall ikke nok til å kunne nå gamle høyder.

- Jeg kommer til å fortsette med svømmingen, men det ser ikke så lyst ut akkurat nå. Jeg tror det kan bli vanskelig å komme tilbake på det nivået jeg var tidligere, innrømmer han.

Han legger til at han ikke ønsker å forsøke å gjennomføre prosjekter det er umulig å klare, men han kommer til å fortsette treningen sammen med trener Gennadij Touretski, rett og slett fordi han elsker svømmesporten.

Han sier at han ikke helt har gitt opp planene om å kvalifisere seg for Samveldelekene neste år og deretter går for OL i Rio, men han innrømmer at det kan bli tøft å nå denne målsettingen etter at han ble rammet av en ny skade.

(NTB)